Sport

Skidajte kile, ako se mislite skidati u kupaće!

VRIJEME JE ZA VJEŽBANJE

Evo ga! Nakon zime koja se nije dala otjerati niti štapom, stiglo žuđeno proljeće, a s proljećem i ljetna garderoba, oskudna, lepršava, koja više otkriva nego pokriva, golica maštu i hladi gdje treba - ako vam nemilosrdna zimska prehrana nije neplanirano ispunila odjeću više nego prije. Kako bi vam kupaći bolje pristajao dok vezujete jedrilicu (ili kajić) ovog ljeta, treba vam samo par mikro promjena u životu. Što god vi čitali i koje god magične formule u kremi, sirupu ili tabletama pili, kile se nažalost skidaju samo pomoće dva magična elementa.

Pametna prehrana

Već čujem rogoborenje u drugom redu: “Daj Njuškalo, nemoj i ti s brojanjem kalorija, izbacivanjem slatkog i masnog te ubacivanjem povrća i voća!” Dobro, neću, vidim da sve znate. Ako bi ipak brojali kalorije tu su milijun i jedna aplikacija za vaš pametni telefon, 1000 web stranica na internetima, pa birajte. Ako vam se ne da brojati, onda uvažite staru narodnu mudrost i doručkujte kao kralj, ručajte kao građanin, a večerajte kao siromah i da vidite uspjeha.

Više kretanja

Davno je još Galileo rekao “Ipak se kreće”, a da pri tome nije mislio na vas, koji se samo naizmjenično valjate po kauču ili krevetu. Bi li vas ubilo da navučete gojzerice i s ekipom se prošećete nekom niskom planinom? Ili da za nekoliko stotina kuna kupite bicikl, pa njime pedalate na posao ili makar napravite đir vikendom? Nisu ni role loše. Nemojte da vas molim – i nemojte misliti da je kupovina sportskog dresa i gledanje utakmice na novom televizoru sport. Znate zašto se morate kretati? Jer micanje proizvodi endorfine, da, hormone sreće i malo šetnje ili nedajbože trčanja u dobrim tenisicama učiniti će vas sretnim i poletnim. Vauuuuukati ćete od sreće kada se malo oznojite. Njuške mi.

Budite uporni

Istraživanja kažu da je za formiranje novih navika dovoljno 20 dana, Toliko valjda možete izdržati, a kad se naviknete, gdje će vam biti kraj? Trenirat ćete i dobro izgledati i sa 90 godina, baš kao i ja (moje su pseće, ali nema veze).

Sve vas u ljetnim haljinama i hlačicama voli Njuškalo!