Auto moto

Među kabrioletima najviše je ih je Renault i Smart

NJUŠKANJE AUTOMOBILA

Na Njuškalu je samo tijekom lipnja predano 30 tisuća novih oglasa osobnih automobila, kojih je sad više od 61 tisuće u ponudi. Najveći broj novih oglasa odnosi se na marke Volkswagen, Opel i Renault. BMW serije 3 iz 2012. godine najtraženiji automobil potencijalnih kupaca na Njuškalu.

Kada je riječ o tipu karoserije, u prodaji su najzastupljenije limuzine i kompaktni automobili. Iako je udio kabrioleta u ponudi mali u odnosu na kompakt i limuzine, u postocima, najveći rast udjela ponude osobnih automobila pokazuju kabrioleti. Gledano unutar segmenta kabrioleta, najveća ponuda odnosi se na Renault Megane cabriolet te Smart Fortwo cabriolet.

cabrio

Kabrioleti u Hrvatskoj nisu tako popularni kao u zemljama sjeverne Europe, ali na Njuškalu ipak postoji interes potencijalnih kupaca, što dokazuju i brojke. U lipnju je zabilježeno više od 400 tisuća pretraživanja kabrioleta, a među najpretraživanijim oglasima su BMW serije 3 cabriolet, Mercedes SL Roadster i Renault Megane Cabriolet.

Od 69 zastupljenih marki automobila oglašavanih u lipnju, najzastupljeniji su tradicionalno Volkswagen, Opel, Renault, Mercedes i BMW. Najzastupljeniji u ponudi je Volkswagen Passat, a slijedi ga Opel Astra. Velika je i ponuda modela BMW serija 3 te Fiat Punto, kao i modela Renault Clio i Opel Corsa. Na Njuškalu nalazimo i raritetne modele automobila poput Lamborgini Murcielago iz  i Ferrari 599GTB, no oni i dalje ne dostižu toliki interes za pretraživanjem potencijalnih kupaca zbog visokih traženih cijena.

auti-baza

U lipnju, 2016. godine najskuplji model automobila je Lamborgini Murcielago s cijenom od 1,9 milijuna kuna te Ferrari 599 s prosječnom cijenom od 1,4 milijuna kuna. S više od 30 milijuna detaljnih pretraživanja oglasa modela osobnih automobila, kupci su bili najviše zainteresirani za modele BMW serije 3, Volkswagen Passat, BMW serije 5, Audi A4, Volkswagen Golf pete generacije, Opel Astra, Audi A3 i Mercedes E klase. Iako se BMW serija 3 nalazi na trećem mjestu prema ponudi osobnih automobila na Njuškalu, s više od milijun detaljnog pregleda oglasa u lipnju, on je i dalje najtraženiji automobil kod potencijalnih kupaca automobila na Njuškalu.

Najtraženiji modeli BMW serije 3 su starosti do 5 godina, a modeli iz 2012. godine pokazuju najveći volumen pretraživanja.