Auto moto

Brzo prodan i BMW od gotovo 100 tisuća eura!

IZVJEŠTAJ ZA LISTOPAD

Trenutno bilježimo više od 33 tisuće oglasa osobnih automobila na prodaju, što je rekordan broj u ovoj godini. Samo u listopadu predano je gotovo 20 tisuća novih oglasa osobnih automobila. U skladu s rastom ponude, raste i potražnja. Naime, u listopadu je kategorija Auto Moto, s čak 31 milijun detaljnih pregleda oglasa, zabilježila rast posjeta od gotovo 17 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Najbrže prodan automobil u listopadu putem Njuškala je Golf 4, koji je svog novog vlasnika pronašao unutar samo 15 minuta od predaje oglasa. Prema podacima kojima raspolažemo, najviša tražena cijena automobila koji je prodan u listopadu iznosi gotovo 100 tisuća eura, a radi se o luksuznom BMW-u serije 7.

Najčešće oglašavan automobil u listopadu bio je VW Golf, a odmah iza njega se nalaze VW Passat te Renault Clio.

Na Njuškalu su najzastupljeniji automobili limuzinske i hatchback izvedbe, no gotovo 10 posto je SUV, odnosno terenskih vozila. Najzastupljeniji model među „terencima“ je Nissan Qashqai, kojeg po udjelu u ponudi slijede BMW X5, BMW X1, te Mercedes-Benz ML.

Od ukupnog broja trenutno oglašenih terenskih vozila -SUV-a, njih 82 posto su s dizelskim motorom, a prosječna starost istih iznosi 7 godina. Prosječna prijeđena kilometraža ovakvih vozila iznosi 160 tisuća kilometara.

Njušim li ja to tvoj komentar?