Auto moto

Na prodaju najviše Volkswagena, BMW-a i Renaulta

TRŽIŠTE AUTOMOBILA SRPANJ

Samo u lipnju kod nas je predano gotovo 15 tisuća novih oglasa rabljenih automobila te se trenutno može birati između 63 različite marke i 791 različitog modela rabljenih automobila koji se prodaju. Prosječna prijeđena kilometraža tih automobila iznosi 159 tisuća kilometara, dok je prosječna starost istih 10 godina. Najzastupljenije marke automobila koji se na Njuškalu prodaju su Volkswagen, BMW i Renault, dok je, kada pogledamo modele, najviše Golfova, BMW serije 3 te Opel Astre.

Gledajući snagu automobila, na Njuškalu se najviše prodaju automobili snage između 50 i 99 kw-a. Udio automobila te snage u ukupnom broju automobila iznosi 60 posto. Zanimljivo, čak 26 posto automobila na prodaju su snage između 100 i 149 kw-a.

Limuzine i hatchback oblici karoserija su najzastupljeniji među automnobilima koji se prodaju. U posljednje vrijeme na Njuškalu je zabilježen rast udjela automobila karavanske izvedbe i trenutno on iznosi 15 posto ukupnog broja. Najzastupljeniji modeli karavana na Njuškalu su VW Passat Variant, Renault Megane Grandtour, te Audi A4 Avant.

Uz kombibus, karavani su automobili s najvišim prosječnim brojem kilometara na Njuškalu, 176 tisuća. Oko 7 tisuća više od prosječne kilometraže limuzina, te 30-ak tisuća više od prosječne kilometraže automobila hatchback karoserije.