Auto moto

Fiat Punto pronašao novog vlasnika za samo 36 minuta!

AUTOMOBILI U TRAVNJU

Na Njuškalu se u ovom trenutku nalazi više od 36 tisuća oglasa rabljenih automobila na prodaju, što je čak 16 posto više nego prije godinu dana. Samo u travnju je za prodaju oglašeno gotovo 17 i pol tisuća novih oglasa osobnih automobila, a trenutno je na prodaju 62 različite marke i 803 modela rabljenih automobila. Prosječna starost istih je 9 godina, dok je prosječna prijeđena kilometraža 156 tisuća.

Njuškalova kategorija Auto Moto samo u travnju je bilježila gotovo 29 milijuna detaljnih pregleda oglasa, a baziramo li se samo na osobne automobile, najposjećenije marke su Volkswagen, BMW i Audi. Najbrže prodan automobil u travnju je bio Fiat Grande Punto, koji je svog novog vlasnika pronašao unutar 36 minuta od trenutka objave oglasa.

Gotovo trećina oglašenih osobnih automobila su limuzinske izvedbe, dok se unutar 3 najzastupljenije karoserije nalaze još i hatchback modeli te karavani.

Najviše se osobnih automobila prodaje u Gradu Zagrebu, čak njih više od trećine, a najmanje u Ličko-senjskoj županiji (ispod 0,5%). Unutar TOP 3 županije s najviše automobila na prodaju, uz Grad Zagreb, tu su još i Zagrebačka te Splitsko-dalmatinska županija.

Najbrže prodan automobil u travnju je bio Fiat Grande Punto, koji je svog novog vlasnika pronašao unutar 36 minuta od trenutka objave oglasa.

Gotovo trećina oglašenih osobnih automobila su limuzinske izvedbe, dok se unutar 3 najzastupljenije karoserije nalaze još i hatchback modeli te karavani.

Prosječno najmlađi osobni automobili koji se trenutno prodaju na Njuškalu s najmanjom prijeđenom kilometražom, te najvećom vrijednosti, nalaze se u Međimurskoj županiji. Upravo su godina proizvodnje, vrijednost, kilometraža i lokacija, uz vrstu motora, za korisnika najvažniji parametri prilikom pretrage osobnih automobila.

Crna, bijela, srebrna i siva boja su najzastupljenije boje trenutno oglašenih automobila, čineči udio od gotovo dvije trećine ukupnog broja.