Auto moto

Prosječna starost rabljenih automobila na prodaju je 9,5 godina

ŠTO SE NUDI?

Posjećenost kategorije Auto Moto u samo godinu dana porasla je za 12 posto, što ukazuje na povećani interes za kupnju automobila i drugih vozila. Istovremeno, u ovoj kategoriji zabilježen je i značajan porast posjeta putem Njuškalo aplikacije, za čak 65 posto unutar godinu dana. Samo u prošlom mjesecu zabilježeno je gotovo 29 milijuna detaljnih pregleda oglasa kategorije Auto Moto.

U prošlom je mjesecu na Njuškalu predano 18 tisuća novih oglasa rabljenih automobila za prodaju. Posjetitelji i potencijalni kupci mogu birati između 64 marke i 821 modela različitih automobila koji su trenutno oglašeni. Top 3 najzastupljenije marke automobila koje su oglašene su VW, BMW i Renault. Kada pogledamo konkretne modele automobila, na Njuškalu su trenutno najzastupljeniji VW Golf, VW Passat te BMW serije 3.

Prosječna starost trenutno oglašenih automobila za prodaju iznosi 9 i pol godina, dok je prosječna kilometraža istih oko 150 tisuća kilometara. Gledamo li prosječnu starost oglašenih automobila, najmlađi rabljeni automobili u prodaji su Dacie i Suzuki, s prosječnom starošću od 5 godina, dok su najzastupljeniji VW i BMW rabljeni automobili na Njuškalu prosječno stari 9 godina. Modeli navedenih marki (VW i BMW) prosječno imaju 164 tisuće prijeđenih kilometara, odnosno nešto više od ukupnog prosjeka pređenih kilometara rabljenih automobila na prodaju.

PRODANI U OŽUJKU 

Najprodavaniji modeli u prošlom mjesecu su bili Renault Clio, VW Passat te Opel Astra i Opel Corsa. Nerijetko se na Njuškalu automobil proda i unutar istog dana predaje. U ožujku je, tako, najbrže prodan automobil unutar 23 minute, a radi se o Opel Astri.

MOTOCIKLI/MOTORI

Tijekom ožujka zabilježen je i velik porast posjećenosti oglasa motocikla/motora, čak 32 posto u odnosu na mjesec ranije, što je i očekivano za proljetni trend u kategoriji. U ovom trenutku na Njuškalu možemo pronaći gotovo osam tisuća oglašenih motocikala/motora. Najviše se nude cestovni i sportski motocikli te skuteri do i preko 50 ccm-a. Od cestovnih motocikala možemo izdvojiti Suzukijev model V-Strom te Yamahin Super Tenere, koje se može pronaći već od 4 tisuće eura. Od popularnijih sportskih motocikala na Njuškalu mogu se izdvojiti Yamaha R1, s cijenom od oko 2 tisuće eura za starije modele pa do 15 tisuća eura za nove i Yamaha R6 sličnog raspona cijena, te svima znana Kawasaki Ninja, čiji najskuplji model na Njuškalu košta 22 tisuće eura. Radi se o Kawasaki Ninji ZX10RR.

Najskuplji oglašeni motor je Harley Davidson Electra glide Ultra Classic čija je cijena 45 tisuća eura.