Usluge

Zaradite na proljetnom čišćenju!

UGODNO S KORISNIM

Nego, da vas pitam, znate li kako koristiti Njuškalo za proljetno čišćenje? Ne znate? Onda pročitajte moj kratki vodič za čišći dom i puniji kućni budžet.

1. Korak – Inventura

Okrenite se oko sebe. Koliko stvari vidite koje vam samo smetaju i nerviraju vas već godinama? Onaj kristalni servis od pokojne prabake, masažer od ujakovog prijatelja koji se bavi promocijom, sve vunene haljine koje niste obukli od 1991., album značaka iz djetinjstva, te 30 + primjeraka Hrvatskog Filmskog ljetopisa 2000. – 2007. – to je situacija kod mene, kod vas je valjda nešto drugo, ali ima toga koliko volite. Sad sve to skupite na hrpu. Ako ste posebno revni, možete na hrpu dodati i svaku stvar iz ormara koju niste obukli u zadnje dvije tri godine, jer je to znak da ih vjerojatno niti nećete obući. Jeste? Super.

2. Korak – Foto-session

Sad uzmite staru šiltericu ili maramu i okrenite je ili zavežite po gusarski, pustite muziku raspoloženja i svaku od tih stvari lijepo slikajte u barem tri poze: nacrt, tlocrt i bokocrt (ili vam od gore, sprijeda i sa strane). Jeste? jesu oštre i dobro se vidi što je na slikama? Pravi ste Lupino.

3. Korak – Njuškalo

Za svaki od predmeta napravite oglas. Kad ga pišete, lijepo napišite što je to, koliko je staro, jel radi, ima li rupa ili oštećenja i za koliko ga prodajete. Ako ne znate koji iznos tražiti za vaš predmet, potražite to ili nešto slično na Njuškalu pa ćete dobiti okvirnu cijenu. Jeste? Bravo. Zaslužili ste osvježavajuće piće i odmor, dok čekate da se stvari sa hrpe pretvore u novac.

4. Korak – unajmite čistačicu

Mislim, ne morate, ali ako ste prodali par stvari na Njuškalu, sigurno ste zaradili par stotina kuna od kojih možete unajmiti čistačicu na par sati, ili ako je potrebno, kamion za odvoz šute i drugog otpada. S ostatkom zarade od proljetnog čišćenja odvedite se na sladoled i u kino, zaslužili ste.

S Njuškalom do čistih računa i duge ljubavi!