Tehno

Uz pomoć pametnog telefona snimite odlične fotografije

PROMO

  Za čišću fotografiju prvo očistite leću Mobiteli su nam stalno u rukama, u torbi ili u blizini hrane. To, naravno, rezultira prljavim staklom objektiva i lošim fotografijama. Često je i selfie zamućen upravo zbog prljavštine na kameri. Za čišćenje nikako ne koristite odjeću koju imate na sebi, nego se poslužite krpicama od mikrovlakana ili, u najgorem slučaju, čistom pamučnom majicom.

  1. Naučite pravilno držati mobitel

Mnogi će reći – pa znam kako se drži mobitel. Ipak, nije zgoreg podsjetiti se kako će fotografije najbolje ispasti ako ga držite s obje ruke. I sami znate da već i najmanji pomak miče fokus i rezultira zamućenim fotografijama. Imate li u blizini zid ili neku čvrstu površinu na koju možete nasloniti mobitel, pomozite si i uhvatite konačno taj savršeni zalazak sunca koji će dobiti brdo lajkova na Instagramu. Nedostaje li vam oslonac, a ruke nisu dovoljno mirne, savjet je da kleknete i gornji dio ruke naslonite na drugo koljeno kako biste uhvatili fokus.

  1. Pravilno koristite rezoluciju i zoom

Za najkvalitetniju fotografiju potrebno je uvijek koristiti najvišu dostupnu rezoluciju u postavkama fotoaparata. Također, pomoći će i prirodan izvor svjetlosti, samo je važno paziti da ne udara direktno u objektiv. Kada zumirate vaš telefon reže dio slike koji ne želite, a ostatak povećava pa pripazite koliko zumirate željeni objekt. Ako je moguće, radije se približite ili sliku naknadno izrežite.

  1. Snimanje noću je moguće uz male trikove

Većina kamera ne „hvata“ baš dobre fotografije noću. Jedan od načina kako tomu doskočiti je  postavljanje ISO vrijednosti, odnosno osjetljivosti na svjetlo, na višu razinu. Također, pomaže povećanje vremena fokusiranja. Što je ono duže, šanse da fotografirani objekt ili osoba ispadnu bolje se povećava.

  1. Odaberite pravi mobitel

Proljeće je pravo vrijeme za novi mobitel uz pomoć kojeg ćete raditi fotografije vrijedne dijeljenja. Huawei Mate 20 lite postat će vjerni prijatelj svakom korisniku, prateći ga od jutra do mraka. Profesionalna HDR tehnologija unaprijeđena umjetnom inteligencijom pruža pregled videa i fotografija u realnom vremenu, a boje i snimke ostaju živopisne čak i kod pozadinskog kontra osvjetljenja. Sjajne boje, izvanredna jasnoća i fenomenalan 6,21-inčni FullView zaslon odlike su Huawei P Smart 2019 mobilnog uređaja. Dvostruki 13+2 MP digitalni fotoaparat s LED bljeskalicom i 8 MP selfie kamera uhvatit će sve živopisne detalje i pružiti prirodan bokeh efekt na fotografijama.

Huawei Y7 Prime 2018 dizajnom i specifikacijama prilagođen je prvenstveno mlađim korisnicima, oduševljavajući ih dvostrukom stražnjom kamerom i toniranom selfie bljeskalicom zahvaljujući kojoj nastaju sjajne profesionalne fotografije.

Kako bi korisnici mogli uživati u neograničenoj slobodi komunikacije na ovim odličnim mobilnim uređajima, dostupni su do 30. travnja po super cijenama u Tele2. Uz tarifu RASPALI i BEZBROJ GB Huawei Mate 20 lite je dostupan za 60 kuna mjesečno, Huawei P Smart 2019 za 35 kuna mjesečno, a Huawei Y7 Prime 2018 za 20 kuna mjesečno.