Tehno

Odabrali smo top 5 uređaja za uspješnu novu školsku godinu

PIŠE CROPC

Već tradicionalno pred sam početak školske, a vrlo skoro i akademske godine, CroPC je odabrao top 5 uređaja neophodnih za uspješno školovanje

Školska godina je krenula, a i ona akademska tu je iza ugla. Pored udžbenika, radnih bilježnica, bilježnica i ostale školske ili studentske opreme, za uspješno školovanje neophodno je učenike ili studente opremiti i dodatnom opremom. Ako ste roditelj koji razmišlja u tom smjeru, na pravom ste mjestu. Od prijenosnika i pisača do monitora i igraćih konzola, donosimo vam pregled najboljih uređaja koji će vašem učeniku/ici ili studentu/ici olakšati povratak u školske i studentske klupe. S obzirom kako u posljednje vrijeme svi govore o poskupljenju doslovno svega, ovog puta osim novih uređaja, provjerili smo i što se nudi na Njuškalu. Tako, ako i dalje želite upravo navedeni model uređaja, a niste u prilici za kupovinu novog, ovo je izvrsna alternativa.

Prijenosnik: Lenovo Legion 5 Pro

Prijenosnik je svakako jedan od ključnih alata za današnje školovanje. Za kvalitetno učenje, preporučujemo prijenosnik s dobrim performansama, dugotrajnom baterijom i ugodnom tipkovnicom za dugo tipkanje. Lenovo Legion 5 Pro je upravo taj. Ovaj moćni prijenosnik namijenjen kako igračima koji traže beskompromisne performanse, ali i profesionalcima kao što su oni koji se bave video i foto obradom, razvojem softvera i weba, i drugima kojima je računalo posao, a naravno kada je tu apsolvirao sve što može, onda je i izvrstan suputnik za školske i fakultetske obaveze. Prijenosnik je dostupan u raznim konfiguracijama, a jedna od jačih donosi AMD Ryzen 7, 16 GB memorije, brzi 1 TB NWMe disk te šlag na kraju, grafička kartica Nvidia GeForce RTX 3070 s čak 8 GB GDDR 6 memorije. Jasno, ovo je i stroj uz koji možete zaigrati svaku danas dostupnu igru. Uz zaslon dijagonale 16 inča i WQXGA rezoluciju uživat ćete u svemu što budete radili. Ovaj prijenosnik tako će biti savršen partner za istraživanje, pisanje i online nastavu.

Pisač: Epson EcoTank L4260

Iako se veći dio školovanja odvija digitalno, ponekad je potrebno imati i fizičke kopije materijala. Već dugi niz godina za svaki savjet oko odabira pisača svakoga upućujemo na neki od Epson modela. Osim iznimne kvalitete ispisa, dugovječnosti i pouzdanosti koju pružaju Epson pisači, jedan od glavnih razloga za njihovu preporuku je EcoTank tehnologija. Zaboravite na skupe patrone s kojima jedva možete ispisati nekoliko desetaka stranica. Zaboravite i još apsurdnije preplate na ispis koje pojedini nude. Dobro došli u svijet bezbrižnog ispisa. Epson EcoTank L4260 je svestrani multifunkcijski pisač koji stiže u kompaktnim dimenzijama i s privlačnim dizajnom te će se savršeno uklopiti u radno okruženje kutka vašeg doma. Odmah iz paketa pisač je spreman za ispis čak do 5.200 stranica u boji te monstruoznih 14.000 stranica u crno-bijeloj tehnici.

Monitor: Philips 346P1CRH

Ako veći dio vremena provodite za računalom, ulaganje u kvalitetan monitor može značajno poboljšati vašu produktivnost. Ultraširoki monitori poput Philips 346P1CRH omogućavaju vam da istovremeno radite na više zadataka, istražujete internet i pratite online predavanja bez naprezanja očiju. Iza kriptične oznake 346P1CRH Philips nudi monitor dijagonale 34 inča i omjera stranica 21:9. Monitor ima ugrađenu web kameru te mrežu i USB-C dock. U vremenu rada od kuće, ovo je svršen dodatak za uspješan i produktivan rad. Nažalost, rabljeni model ovdje nismo naši, ali zato jesmo izuzetno dobar i povoljan model ka koju možete kombinirati i u konfiguraciji dva modela.

Igraća Konzola: Nintendo Switch

Uz učenje ponekad se treba i zabaviti, a nema bolje zabave uz odličnu igru. Iako ćete ih moći igrati i na moćnom Lenovo prijenosniku, svakako preporučujemo i konzolu kao dedicirani igraći uređaj. Nintendo Switch jedinstvena je konzola na tržištu. Nintendo je napravio konzolu koja je u isto vrijeme i prijenosna konzola i konzola za igru na televizoru ili na monitoru. Ako želite igrati nove aktualne naslove, poput Super Mario 3D World + Bowser’s Fury onda je svakako vrijeme za kupovinu Nintendo Switch konzole. Samo se pobrinite da postavite ravnotežu između učenja i zabave.

Dodatna oprema: Slušalice, miš i više

Osim osnovnih uređaja, ne zaboravite na dodatni pribor. Kvalitetne slušalice omogućavaju vam koncentraciju čak i u bučnom okruženju, a bežični miš olakšava navigaciju na ekranu. Također, razmislite o ergonomskoj tipkovnici i stolici kako biste se osjećali udobno tijekom dužih razdoblja rada. Brojne ove dodatke možete naći na Njuškalu kao rabljene u izvrsnom staju.

Za kraj, svim učenicima i studentima želimo puno uspjeha u novoj školskoj godini, a roditeljima super uspješne kupnje! Ova investicija u kvalitetne alate može značajno pridonijeti uspjehu vašeg školarca, odnosno studenta tijekom školske ili akademske godine, ali i nadalje.

Sadržaj donosi CroPC