Novosti

Podržimo “Strašne žene” uz genijalne igraće karte!

ZABAVA I EDUKACIJA

Gdje bismo danas bili da nam nema žena? Ne želimo niti pomisliti! Stoga smo u povodu obilježavanja Dana žena odlučili dati podršku hvalevrijednoj kampanji ekipe iz Vox Feminae, koja je osmislila genijalne igraće karte "Strašne žene", a na Indiegogou prikupljaju sredstva kako bi ovu igru moglo zaigrati što više ljudi!

Igra “Strašne žene” je prva hrvatska društvena igra posvećena ženama, koja daje priliku da se pitanje rodne ravnopravnosti na suptilan način pokrene u našim društvenim krugovima. Ujedno je i prilika da naše najbliže “odvučemo” od digitalnih naprava te provedemo vrijeme zajedno na zabavan, edukativan i društveno angažiran način. Pravila su jednostavna pa je igra primjerena za sve generacije, od 5 godina nadalje. Zahvaljujući svojoj edukativnoj komponenti, igra je također primjerena za upotrebu u učionicama i na radionicama.

“Strašne žene” sastoje se od 56 karata, originalnih umjetničkih djela s ilustriranim portretima i kratkim biografijama žena koje su dale doprinos društvu u područjima znanosti, kulture, politike, feminizma, umjetnosti i aktivizma. Paket sadrži i 8 dodatnih karata koje dodaju kompleksnost igri.

Edukativne igraće karte “Fierce women – Strašne žene”

Među ženama koje su u raznim područjima poput, znanosti, umjetnosti, filozofije i slično, obilježile povijest svoja su mjesta na kartama našle spisateljica Marija Jurić Zagorka, slikarica Frida Khalo, pedagoginja Maria Montessori, astronautica Vera Rubin, prva žena nobelovka Marie Curie te kemičarka Stephanie Kwolek. Neke od zvijezda s igraćih karti upravo bi ovog mjeseca obilježile rođendan! To su, primjerice, novinarka Rosa Luxemburg, prva žena u svemiru Valentina Tereškova pa i političarka Nada Dimić.

Podrškom ovoj kampanji i vi možete podržati razvoj proizvoda koji promiču rodnu jednakost, toleranciju i uključivost, od kojih je društvena igra Strašne žene tek početak! Sva sredstva prikupljena ovom kampanjom bit će uložena u proizvodnju 1,000 paketa karata za komercijalnu distribuciju. Također, sav profit koji se stekne komercijalnom distribucijom karata bit će uložen u razvoj društvenog poduzeća, kroz koje će se u suradnji s umjetnicama, teoretičarkama, znanstvenicama i aktivisticama razvijati novi oblici ovakvih proizvoda i usluga. To znači da nabavom karata kroz ovu kampanju ujedno podržavate i rad domaćih lokalnih umjetnica te otvarate prostor za njihove buduće umjetničke i aktivističke intervencije! Saznajte više ovdje.