Novosti

Prosječna dnevna cijena apartmana na Jadranu je 63 eura!

KOLIKO KOŠTA LJETOVANJE?

Njuškalova kategorija Turizam iz mjeseca u mjesec bilježi rast posjeta, pa je tako u lipnju imala čak 26 posto posjeta više u odnosu na raniji mjesec, što i ne čudi budući nam je turistička sezona pred vratima, a s više od 6 tisuća objekata za odmor na obali i u unutrašnjosti, Njuškalo nudi odličan pregled domaćih destinacija za ljetovanje. Sve je više stranih posjetitelja ove Njuškalove kategorije, a ponajviše dolaze iz Slovenije, Njemačke, BiH te Austrije i Poljske.

Najveća ponuda privatnog turističkog smještaja je u Sjevernoj i Srednjoj Dalmaciji, te Kvarneru i Primorju. Nudi se više vrsta turističkog smještaja, među kojima je najviše apartmana no može se naći i cijelih kuća, kao i soba.

Cijene variraju od 20-ak eura do čak 500-tinjak eura za dan najma. Prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana u Hrvatskoj na Njuškalu iznosi 63 eura. Prema podacima kojima Njuškalo raspolaže, cijene najma izvan sezone u prosjeku su niže za oko 25 posto, što je dovoljan razlog kako bi se za ljetovanje odlučili izvan sezone kada su cijene najviše.

Na Njuškalu je trenutno dostupno više od 2.700 smještajnih objekata u Sjevernoj Dalmaciji. Oglasi u ovoj regiji bilježe najveći interes posjetitelja u prvoj polovici godine, ali i najpovoljnije cijene u sezoni uspoređujemo li ih sa ostalim priobalnim regijama. Najviše apartmana iz ove regije nudi se u Zadru, Vodicama te Viru i Biogradu na moru. Prosječna cijena najma u Zadru iznosi 62 eura za dan koliko je i u Biogradu na moru, dok istovremeno prosječna cijena najma apartmana na Viru iznosi 56 eura za dan, a u Vodicama 57 eura.

Iako su prosječne cijene najma tolike, u mnogim mjestima ove regije se može unajmiti apartman već za tridesetak eura po danu.

Sjeverna Dalmacija

Zanimljivo, u mjestu Pag prosječna dnevna cijena najma apartmana u sezoni iznosi 60 eura, dok istovremeno u obližnjoj Novalji, poznatoj prije svega po plaži Zrće, ta je cijena za 32 posto viša i iznosi 78 eura. Neka od povoljnijih mjesta za ljetovanje u Sjevernoj Dalmaciji su Tribunj, Pirovac, Vrsi i Tisno.

Srednja Dalmacija

U ovoj regiji, apartmani se mogu naći za 40-ak eura po danu, no prosječna cijena iznosi 73 eura. Najviše apartmana se nudi u Splitu, Makarskoj te Omišu. Iako se može naći i za 50-ak eura, prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana u Splitu usred sezone iznosi 80 eura. Istovremeno, u Makarskoj se prosječno cijene kreću oko 64 eura, dok ćete u Omišu za jedan dan najma apartmana trebati izdvojiti 72 eura. Neka od povoljnijih mjesta u ovoj regiji prema cijena najma apartmana su Seget i Okrug.

Južna Dalmacija

Očekivano, najviše cijene u ovoj regiji su u Dubrovniku gdje prosječna cijena najma apartmana po danu iznosi 84 eura, no cijene variraju od 60 pa do više od 150 eura. Uz Dubrovnik, najviše se apartmana u Južnoj Dalmaciji nudi u Orebiću te na Korčuli. Prosječna dnevna cijena najma apartmana u Orebiću je 52 eura, dok je na Korčuli ona 62 eura. Orebić je jedno od povoljnijih mjesta za ljetovanje u ovom dijelu Hrvatske.

Istra, Kvarner i Primorje

Gledamo li Istru te Kvarner i Primorje, najveća ponuda apartmana je u Crikvenici, na Rabu te u Novom Vinodolskom i Omišlju. Prosječna cijena apartmana u Crikvenici u sezoni iznosi 67 eura, dok je na Rabu ona 63 eura po danu. U Puli ćete prosječno za dan najma morati izdvojiti 76 eura, dok je u Rijeci najam daleko povoljniji i iznosi 56 eura za dan.

Kontinentalna Hrvatska

Uz široku ponudu turističkog smještaja na obali, na Njuškalu na svoje mogu doći i ljubitelji kontinentalnih dijelova. Tako, na Njuškalu možete birati između više od 800 smještajnih objekata u kontinentalnim dijelovima. Najveća ponuda je u Zagrebu gdje se minimalne cijene kreću od oko 25 eura po danu, dok je prosječna cijena najma apartmana u glavnom gradu 50 eura za dan.