Novosti

Prvi New Link Talk i odmah ‘u glavu’: Milenijalci su među nama, što učiniti?

TEMA ZA RASPRAVU

Ne žele raditi, ne vole kredite, misle samo na sebe? Ili zapravo 'samo' očekuju da ih se uključi u razgovore i odluke, vole sve što je digitalno i vizualno atraktivno, cijene svoje kvalitete, mišljenje vršnjaka, autentičnost i etičnost brendova…? Jedno je krajnost društvenog stereotipa, a drugo kratki presjek kako sebe doživljavaju milenijalci - osobe koje će do 2020. godine činiti 75 posto radne snage i biti na vrhuncu svoje kupovne moći te time utjecati i na poslovne odluke tvrtki diljem svijeta.

Također, milenijalci-zaposlenici od svojih rukovoditelja očekuju liderstvo koje znači preuzimanje poslovne odgovornosti, ali da su im oni ujedno i mentori koji će ih voditi kroz poslovne izazove i naučiti ih nužnim vještinama. I ponovno ustvrdili da je to slično pripadnicima svih ostalih generacija, samo što to milenijalci jasnije daju do znanja svojim poslodavcima. A ako se ta očekivanja ne ispune, skloniji su promijeniti radno mjesto u potrazi za takvim ciljem.

Analize i istraživanja u svijetu pokazala su pak da se milenijalci ne boje izraziti svoja razmišljanja pred poslodavcima, bez obzira na svoju dob, poziciju na poslu ili radno iskustvo, jer su ih digitalizacija svijeta oko njih, internet i društvene mreže, naviknuli na mogućnost postavljanja pitanja i osjećaj važnosti.

Zaključci su to druženja New Link Talk s temom ‘Milenijalci su među nama’, u organizaciji Njuškala. Sudionici su u ležernoj atmosferi u Njuškalu razgovarali o očekivanjima milenijalaca i njihovim osobinama kao potrošačima s Martinom Trboglav Podvorac iz tvrtke Ramiro, jednog od vodećih domaćih konzultanata za organizacijski razvoj i upravljanje ljudskim resursima.

Pozvani sudionici ispunili su i blic anketu prije samog druženja te pokazali razmišljanje kako milenijalci imaju drugačije kupovne navike i skloni su mijenjati poslove u potrazi za boljim. U odgovorima su se jako složili da je poznavanje tehnologije velika prednost milenijalaca i čini ih poželjnim zaposlenicima, ali su isto tako pokazali jasno neslaganje s tvrdnjom da su milenijalci tvrdoglavi i lijeni.

Bio je to ujedno ‘kick-off’ za budući niz inspirativnih edukacija i govora. Želja nam je da New Link Talk postane platforma, u sklopu koje ćemo u neformalnom tonu otvarati aktualne teme i raspravljati o trendovima.