Novosti

Pripremi svog školarca za uspješan početak nove školske godine

BACK TO SCHOOL

Ljeto se bliži kraju, a s njim dolazi i vrijeme za povratak u školske klupe. Za djecu je to doba uzbuđenja i prilika za novi početak. Za roditelje, to znači opremanje svojih školaraca za uspješnu školsku godinu, a uz pravilnu pripremu ta tranzicija može biti glatka

Donosimo 10 korisnih savjeta kako bi tvoj školarac bio u potpunosti spreman za ovaj važni trenutak. Prateći navedene korake, pomoći ćeš svom djetetu da bude spremno za uspješnu i produktivnu školsku godinu.

  1. Školska oprema: Prva stvar na listi trebala bi biti nabavka potrebne školske opreme. Provjeri popis koji je škola dostavila kako bi bio siguran da tvoje dijete ima sve što je potrebno, uključujući bilježnice, likovne mape, tehničke kutije, opremu za tjelesni i slično.
  2. Knjige: Pregledaj popis udžbenika i literature koju će tvoj školarac koristiti tijekom godine. Potakni ga na razmišljanje i otkrivanje novih svjetova ponudivši mu i sadržaj za čitanje koji izlazi iz okvira unaprijed određenih lektira.
  3. Radni pribor: Olovke, bojice, škare, ljepilo – sve ovo su stvari koje će tvoj mališan koristiti za školske projekte. Pregledaj kataloge i nabavi kutiju sa svim potrepštinama kako biste sve čuvali na jednom mjestu i lako pronašli kada je potrebno.
  4. Torbe: Kvalitetna školska torba ključ je za udobnost i organizaciju. Razmisli o ergonomskim modelima koji će smanjiti pritisak na leđima tvog djeteta. Također, provjeri ima u njoj li dovoljno prostora za knjige i druge školske potrepštine.
  5. Odjeća: Jesen je period promjenjivog vremena, pa budi siguran da tvoj školarac ima odgovarajuću odjeću. Slojevita odjeća je uvijek dobar izbor, a kvalitetne tenisice ili cipele za kišu omogućit će mu siguran i lak korak.
  6. Radni stol: Ako tvoje dijete domaću zadaću radi kod kuće, osiguraj mu mirno mjesto za učenje. Radni stol sa stolicom pravilne visine može poboljšati koncentraciju te očuvati zdravlje kralježnice tvog mališana.
  7. Tablet i tehnologija: U današnjem digitalnom dobu, mnoge škole koriste tablete ili računalne uređaje u nastavi. Ako je to slučaj, pobrini se da je vaš uređaj spreman i da dijete zna kako ga koristiti za učenje i istraživanje.
  8. Zdravlje i prehrana: Zdrava prehrana i dovoljno sna ključni su faktori za uspjeh u školi. Osiguraj da tvoje dijete dobiva hranjive obroke i dovoljno odmora.
  9. Komunikacija: Razgovaraj sa svojim djetetom o njegovim očekivanjima i strahovima u vezi povratka u školu. Ohrabri ga da postavlja pitanja i izražava svoje osjećaje.
  10. Organizacija: Napravite zajedno obiteljski kalendar sa školskim događajima, rokovima i obavezama. To će vam pomoći da ostanete organizirani tijekom školske godine.

Zapamti, podrška i angažman roditelja igraju ključnu ulogu u školskom uspjehu djece. Sretno s pripremama i neka nova školska godina bude ispunjena znanjem, rastom i uspjehom!