Novosti

Odjeći i obući na Njuškalu sada možete označiti boju, veličinu, materijal…

SPECIFIČNA POLJA

Rastom broja oglasa na Njuškalu u odabranim kategorijama raste i potreba za specifičnim poljima opisivanja predmeta prodaje. Razlog tomu je korisnije i jednostavnije snalaženje, čime se po upisu željenih karakteristika predmeta korisniku u pretrazi pojavljuju relevantniji podaci, odnosno oglasi predmeta istih ili sličnih onome kojeg traži.

Ovog smo puta odlučili specifičnim opisnim poljima obogatiti podkategorije „Odjeća i „Obuća“ unutar kategorije „Od glave do pete“, u kojoj je više od 120 tisuća aktivnih oglasa. Takav volumen oglasa zahtijevao je pažljivu razradu, kako bi sve vrste oglasa unutar zasebnih kategorija mogle biti specificirane.

Prilikom predaje ili obnove oglasa, na razini čitave kategorije tako je moguće označiti boju i materijal predmeta. Uz standardne boje, predmet je moguće označiti i kao „šareno“ ili „ostalo“, ako želite detaljnije opisati nijansu. Naravno, uz nove mogućnosti na Njuškalu ne treba zanemariti i već postojeće. Odnosno, detaljan opis oglasa kojim uvijek možete dodatno istaknuti sve što je važno za predmet prodaje.

Kako su kod ženske odjeće podkategorije „priča za sebe“, tako smo nekima od njih pripisali i dodatna opisna polja. Na razini podkategorije „Ženska odjeća“ svakom se predmetu u novo zasebno polje može upisati veličina (prema univerzalnim standardima) i materijal od kojeg je izrađen, dok je na još nižim podkategorijama „Majice, topovi i tunike“ te „Bluze i košulje“ moguće odabrati i dužinu rukava.

Ako, pak predajete oglas u podkategoriju „Suknje“, moći ćete točno odabrati vrijednost za polje „Dužina suknje“, dok se u podkategoriji  „Haljine“ nude jedinstveni specifični opisi posebno za dužinu rukava, a posebno za dužinu same haljine.

Veličinu, boju i materijal sada je moguće zasebno označiti i u svim podkategorijama muške odjeće, dok su kod nekih modnih dodataka, primjerice, remenja, također dodani specifični atributi pa se može posebno naznačiti i dužina remena.

Sva navedena polja korisniku će se pojaviti kao mogućnost prilikom predaje ili obnove oglasa. Vrlo ih je važno upisivati, budući da se ista polja nude i kod filtriranja pretrage pa oglasi koji nisu označeni novim specifičnim atributima imaju manje mogućnosti prikazivanja unutar konkretne pretrage koju upisuje potencijalni kupac. Ovo pravilo ne obuhvaća i označavanje materijala predmeta jer, iako naznačen kao zasebno polje, on se upisuje ručno radi jasnijeg ili opširnijeg opisa.

Nove funkcionalnosti kod predaje oglasa unutar kategorije „Od glave do pete“ donose brojne prednosti i za prodavače i za kupce na Njuškalu. Označavanjem novih polja dajete nedvojbene i puno jasnije podatke o predmetu koji oglašavate, što ga potencijalnom kupcu zasigurno čini privlačnijim, dok s druge strane pretraga željenog predmeta unutar goleme baze oglasa uz korištenje novih filtera može biti još veće zadovoljstvo.

Njušim li ja to tvoj komentar?