Novosti

Njuškalovi uredi nagrađeni za najbolje uređenje

HAVELKADESIGN

Havelkadesign dobio je prestižnu nagradu International Property Awards za najbolje unutarnje uređenje ureda Njuškala i to u konkurenciji najboljih profesionalaca u svijetu. Kreativnost, originalnost i inovativnost Jelene Havelke i njezinih suradnika u ispunjavanju potreba zaposlenika Njuškala tijekom uređenja novih ureda prvo je oduševila stručnjake u nezavisnom ocjenjivačkom žiriju za regionalnu nagradu European Property Awards, a time su ušli u globalnu konkurenciju te, na toj višoj stepenici, ponovno osvojili nagradu u kategoriji Best office Interior kao jedini laureat iz Hrvatske.

S tim osvojenim nagradama, nominirani su odmah i za Office Interior Europe nagradu te su u iščekivanju nove gala večere u Londonu, početkom prosinca. International Property Awards su jedna od najcjenjenijih strukovnih nagrada koja se dodjeljuje još od 1993. godine za najbolja ostvarenja tvrtki u svim sektorima povezanim s industrijom nekretnina.

  • Kreativnost i inovativnost su među osnovnim Njuškalovim pretpostavkama u svakodnevnom radu, pa nam je bilo iznimno važno da u uređenju naših novih prostora osiguramo upravo takvu poticajnu atmosferu. U timu iz Havelkadesigna pronašli smo sličnu pokretačku energiju i zato sam iznimno ponosna da su i međunarodni stručnjaci prepoznali njihovu originalnost – rekla je Sanda Soptija Šiljak, glavna izvršna direktorica Njuškala.

Posebnost Njuškalovog prostora je inverzija u osmišljavanju tisuću ‘kvadrata’ jer je cijeli kat poslovne zgrade u Novom Zagrebu osmišljen za gotovo 150 zaposlenika, iako ih je trenutno oko 90, što podrazumijeva modularnost koja ne narušava trenutni izgled, kao ni buduće funkcioniranje ureda sa znatno više ljudi. Zabavan dizajn pojedinih detalja ide od toga da je materijal na podu prilagođen čestom boravku ljubimaca, na zidovima su ilustracije s Njuškalom, do šapica koje su ugravirane u prostor na najrazličitije moderne načine.

Ipak, sva ta vizualno atraktivna rješenja prvenstveno su uklopljena u kvalitetan raspored radnog prostora, po principu zlatnog reza u već zadanom tlocrtu Njuškalovog kata pri čemu su menadžeri u manjem dijelu, a ostali zaposlenici u preostalom većem prostoru. Tim dizajnera pazio je na prirodan dotok svjetla i zraka do svakog radnog stola, zvučnu izolaciju za pojedine odjele, a u tlocrt su uklopljene i zajedničke prostorije poput soba za sastanke, kuhinje i blagavaonice, relax zone i slično. Razigranost Njuškalovog brenda tako se na najbolji način ‘pretočila’ i u uredsku priču jedne od najuspješnijih hrvatskih tvrtki po poslovnim rezultatima, koja nosi AA certifikat bonitetne izvrsnosti, a osim domaćih zaljubljenika u kvalitetan dizajn, sada su to potvrdili i međunarodni nezavisni stručnjaci.

Jelena Havelka direktorica je i glavna dizajnerica interijera u tvrtki Havelkadesign gdje radi u području interijera, eksterijera, produkt dizajna i savjetovanja u dizajnu. Diplomirala je na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i magistrirala Dizajn interijera na Fakultetu arhitekture i izgrađenog okoliša na Sveučilištu Westminster u Londonu.

  • Nagrada mi osobno puno znači jer je velika potvrda da sam na dobrom putu. To je priznanje za naporan rad i svakodnevno ulaganje cijelog tima te ukazano povjerenje i odličnu suradnju s Njuškalom. Nagrade donose sreću za postignuti uspjeh i poticaj za buduće projekte, ali istovremeno i izazov za održavanje visoke razine kvalitete usluge i najboljih rješenja za naše klijente. Uistinu se zahvaljujem mom timu i svima uključenima u ovaj projekt, na zajedničkom uspjehu – poručila je Jelena Havelka prilikom dodjele osvojenih nagrada u Londonu.

Tvrtka Havelkadesign ujedno je već proširila svoje poslovanje s uredom na dvije adrese – u Hrvatskoj i Španjolskoj, nakon što se Jelena preselila u Madrid.