Novosti

Njuškalo dobio nagradu za najbolji mobilni web!

VRIJEDNO PRIZNANJE

Već 14. godinu zaredom održava se Webfestival kao tradicionalno prateće događanje CARNetove korisničke konferencije CUC2013, a koje nagrađuje autore web sadržaja na Internetu. Tema ovogodišnjeg Webfestivala su bili mobilni webovi. Jako smo ponosni i sretni što je ocjenjivački sud donio odluku kako je Njuškalov mobilni web najbolji u konkurenciji od 35 prijavljenih mobilnih webova – i to u kategoriji „Grupa autora“.

Riječima ocjenjivačkog suda: „Njuškalo je korisna stranica koju svi ponekad trebamo, a mobilno Njuškalo je njezina dodatna vrijednost. Vrlo je intuitivna i praktična te je samim time favorit ocjenjivačkog suda u kategoriji Grupa autora.“

Na Njuškalovoj mobilnoj stranici, osim ekipe iz Njuškalovog odjela tehnologije i razvoja, radila je i ekipa iz Trikodera. Dodjela nagrada održala se 20. studenog 2013. u  hotelu Antunović,  a nagradu su preuzeli predstavnici Njuškala i Trikodera.

(S lijeva na desno) Trikoderovci: Ivor Štimac; operativni direktor, Tomislav Opačak; administrativni menadžer te Njuškalovci: Sanda Soptija; direktorica online prodaje i marketinga te Igor Jakovljević, direktor tehnologije i razvoja.

Zašto se mobilne stranice posebno ocjenjuju?

Za početak, dizajn i sadržaj mobilnih stranica posebno su prilagođeni prikazu na mobilnim uređajima pošto, za razliku od osobnih računala, mobilni uređaji imaju manju površinu ekrana, manji diskovni prostor, drugačiji mobilni pristup Internetu i drugačiji način interakcije s korisnikom (ovdje je riječ o virtualnoj tipkovnici, osjetljivost na dodir ili izostanku kursora/miša).

Sva ova ograničenja u odnosu na stolna računala govore nam koliko je zahtjevno prilagoditi neku web stranicu mobilnim uređajima – počevši od rasporeda elemenata stranice, zatim količine sadržaja i tako dalje – a sve kako bi iskustvo korištenja mobilnih stranica bilo intuitivno i praktično za korisnika.