Novosti

Mogućnosti plaćanja na Njuškalu: Paysafecard

KAKO FUNKCIONIRA?

Veliki dio naših svakodnevnih zadataka odnosi se na kreiranje novih mogućnosti za naše korisnike, kako bismo im olakšali korištenje Njuškala. Konstantno pronalazimo novitete kako biste vi mogli birati i odabrati ono što vama odgovara. U ovom članku pozabavit ćemo se načinima plaćanja na Njuškalu, odnosno mogućnošću plaćanja paysafecard prepaid bonovima.

Što je paysafecard prepaid bon?

paysafecard je jednostavno i sigurno sredstvo plaćanja na internetu. Prepaid znači sljedeće: na jednom od brojnih prodajnih mjesta kupit ćete paysafecard i njime onda plaćati kod nekoga od paysafecard partnera na internetu – bez korištenja bankovnog računa ili kreditne kartice. U ovom slučaju, paysafecardov partner je Njuškalo.

paysafecard bonove na Njuškalu možete koristiti kad želite uplatiti novac na vaš Saldo račun ili kad želite kupiti neku istaknutu oglasnu poziciju ili pak platiti oglašavanje u naplatnim rubrikama – jednostavno uzmete svoj paysafecrd bon, upišete kôd s bona u za to predviđeni prostor i kliknete ‘Plati’. Ako niste iskoristili sav iznos s bona, čuvajte ga i iskoristite za neka nova plaćanja.

Proces ide ovako:

1. paysafecard kupujete na najbližem prodajnom mjestu koje možete pronaći pomoću tražilice prodajnih mjesta.

2. Pri kupnji možete birati između vrijednosti od 50, 100, 200 i 500 kuna. paysafecard ćete dobiti otisnut na papiru.

3. Kupljenim paysafecardom plaćajte na Njuškalu: jednostavno unesite 16-znamenkasti PIN kôd u paysafecardov prozorčić za plaćanje.

paysafecard je siguran način plaćanja

S ovakvim načinom plaćanja ne morate davati nikakve osobne podatke, brojeve kartica i slično – bon ste kupili na kiosku ili u trgovini, a na Internetu jednostavno upisujete kôd s bona i plaćanje je obavljeno!

Nažalost, na internetu, kao i svugdje, ima crnih ovaca koje pokušavaju ukrasti paysafecard PIN kodove drugih osoba, stoga budite pažljivi. Svoj paysafecard unosite samo u ovlaštenim internetskim trgovinama koje su paysafecardovi partneri,  a kôd nikada nemojte slati e-poštom ili ga davati putem telefona!

Važna je naglasiti i da ustanove, institucije, odvjetnički uredi ili sudovi ne predstavljaju ugovorno vezane internetske trgovine. Nikada se nemojte odazivati zahtjevima za plaćanje kazni ili opomena putem paysafecarda! paysafecardom plaćajte samo kod službenih ugovornih partnera. Ako niste sigurni, prije djelovanja se obratite Paysafecardovoj službi za korisnike.

Savjeti za sigurnost:

  • paysafecard nikada neće tražiti povjerljive podatke, npr. PIN kodove, putem e-pošte ili SMS-a. Zato te podatke nikada nemojte davati drugima, bez obzira na to tko to od vas traži!
  • Pazite na to da u adresnoj traci vašeg preglednika uvijek bude prikazan ispravan URL. Bez obzira na to da li putem interneta provjeravate svoje stanje na računu ili plaćate putem paysafecarda, odnosno my paysafecarda: paysafecardova adresa uvijek mora počinjati s “https://”! Samo na taj način je zajamčeno da se radi o službenoj i sigurnoj stranici paysafecarda koja je zasnovana na najmodernijim standardima šifriranja. Sve druge adrese, čak i kada u sebi sadrže riječ „paysafecard“, znače da se ne radi o stranicama koje su ovlaštene od strane paysafecarda i da se radi o pokušaju prijevare.
  • Instalirajte i koristite antivirusne softvere kao i ostale sigurnosne funkcije, poput vatrozida i filtara elektroničkih poruka. Uvijek vodite računa o ažuriranju tih programa i tako osigurajte da sigurnosne funkcije budu ažurne.

Kakva su vaša iskustva u korištenju paysafecarda? Imate li neki savjet za podijeliti s nama? Recite nam u komentarima!

– Njuškalo tim