Novosti

Kako profitirati od proljetnog čišćenja?

JOŠ MALO ZARADE

Dobro odrađeno proljetno čišćenje rezultirat će sasvim novim i svježim prostorom u vašem domu kojeg ćete ispuniti ili odjećom za toplije dane ili možda spravom za vježbanje (hej, ipak je i ljeto iza ugla) ili pak imate na pameti neki novi hobi za kojeg vam treba samo vaš radni prostor (eto vam i ideje). No, ono što mnogima ne pada na pamet, a dosta je uzbudljivo, su stvari koje ćete prilikom čišćenja skloniti negdje u garažu, tavan ili duboko u ormar – radi se o stvarima koje vrlo vjerojatno nećete više ni pogledati, a za koje niste ni svjesni da predstavljaju dodatni izvor prihoda.

Što se čisti tijekom proljetnog čišćenja?

Imate li stepenice u kući, provjerite prostor ispod stepenica. Provjerite garažu i tavan. Sigurno ste tijekom godina skupljali predmete kojih vam se bilo žao odreći. Krenite s njima! Što je s pretrpanim ladicama za odjeću i vašim ormarima? Neće vam trebati dugo da se nađete pored nekoliko kutija punih stvari i odjeće koje lako možete prodati na Njuškalu! Fascinantno je što smo sve u stanju držati u svom domu misleći kako će nam jednog dana trebati, a samo nam smeta i  skuplja prašinu. Ljudi koji svake godine izbace višak stvari i prodaju ih na Njuškalu, osjećaju se kao da dobivaju plaću za pospremanje kuće!

Nekoliko savjeta

–  Krenite malim koracima: ovo je odličan savjet, jer ako imate puno toga za pospremit, a vi ste kao prvi uzeli najzahtjevniji komad, prestrašit ćete se i početi odugovlačiti. Zvuči ludo? Vjerujte da nije. Isprobana tehnika, funkcionira.

–  Stavite ‘tajmer’: ova tehnika pomaže da zadržite fokus. Jednom kad krenete izvlačiti stvari iz skrovišta, lako je odlutati i početi razmišljati o njihovoj povijesti. To su samo stvari, saberite se – sat otkucava.

–  Pripremite kutije prije početka: vrlo korisno, jer odmah možete razvrstavati robu od kućanskih aparata i tako dalje i tako bliže.

  Stavite smeće u smeće: nemojmo se zavaravati, smeće je smeće, koliko god vi sebe uvjeravali da ima sentimentalnu vrijednost. Nema, ima prašnjavu vrijednost i alergentsku vrijednost. Iznesite smeće odmah vani i odložite ga u kontejner. Hrčak sindrom nije nikome donio ništa pozitivnog.

Ako imate neki svoj prijedlog, recite nam u komentarima, jer i mi se bacamo na čišćenje!

Njuškalo tim