Zabava

U tijeku su karnevali koje ne želite propustiti

ZAMASKIRANI DANI

Karnevalski dani u punom su jeku. Vesele maškare gotovo svakog se dana mogu sresti na ulicama, a mališani se u vrtićima i školama odijevaju u svoje super heroje i omiljene likove iz crtića. Dugogodišnja tradicija obilježavanja fašničkih ili pokladnih dana početkom veljače posebno je istaknuta u pojedinim gradovima, koji nadolazećih dana mame sve više posjetitelja.

1. Samoborski fašnik

Ove se godine održava 190. izdanje najpoznatijeg fašnika u unutrašnjosti Hrvatske, u Samoboru. Povijest samoborskog fašnika seže u dvadesete godine 19. stoljeća, od kada datiraju prvi dokumenti o održavanju fašničkog bala. Uz tradicionalni program na Trgu kralja Tomislava, s fašničkom princezom Srakom, Princem, Fiškalom i Sucem, koji svake godine privlači sve više posjetitelja, zabava je upriličena na još nekoliko lokacija u gradu. Nastupi maskiranih grupa mališana i KUD-ova, natječaji za najbolje maske, šarene povorke i mnogo smijeha mogu se u narednim danima sresti na ulicama Samobora, radi čega je početkom veljače ovo idealno odredište za sve željne dobre umaskirane zabave!

2. Riječki karneval

Riječki karneval smatra se najraskošnijom manifestacijom pod maskama u Hrvatskoj, a ovoj tituli najviše doprinosi tradicionalna Međunarodna povorka pod maskama, koja će se ove godine održati u nedjelju, 7. veljače. Više od 10 tisuća sudionika u čak 112 različitih grupa pripremaju pravu karnevalsku poslasticu, koju nikome ne preporučamo propustiti. Toga dana zabava je zagarantirana i u svim kafićima i klubovima u Rijeci, u kojima će vam provod biti još bolji ako dođete umaskirani, dok je večer rezervirana za zabavu uz grupu Pom-F-Ri koja će na Adamićevom gatu “presuditi” Pustu ceremonijom paljenja na moru.

3. Splitski krnjeval

I Split svoj maskenbal za utrku ima! Splitski krnjeval u znaku je plesa i ljubavi pa će i tijekom nadolazećih dana Riva odisati odličnom glazbom, brojnim izvedbama umaskiranih zabavljača, ali i posebnim programima kao što su party vlak “Love Carnival Train” i “Love Boat” party na brodu koji u nedjelju u podna polazi sa Rive. Za mališane tu je knjeval dječjih vrtića koji će se održati 8. veljače. U nedjelju se održava salsa maskenbal, a u utorak 9. veljače bit će upriličena DJ zabava na Voćnom trgu. Uistinu za svakog po nešto!

Ljubitelji maski tako se u nadolazećim danima imaju gdje za uputiti, a povoljan smještaj mogu brzo i jednostavno rezervirati na Njuškalu.