Zabava

Malo talenta i malo više vremena potrebno vam je za super rukotvorine

URADITE SAMI

Pitate se kako ja ovo znam? Iako nisam baš nešto spretan sa šapama, imao sam stvarno veliku volju kada sam se uhvatio svog prvog DIY ili "Uradi sam" projekta.

Kada kažem projekt možda zvuči kao nešto veliko, ali odmah ću vam otkriti da se radi o uređenju starih predmeta, kako ih ne bih morao izbaciti iz kućice i zamijeniti posve novima. Hladni dani koji su iza nas bili su mi prigodni tek za dvije kratke šetnje i nekoliko minuta njuškanja dnevno pa sam stvarno imao dosta vremena za uređenje.

Evo nekoliko stvari koje sam uspješno napravio pa ako i vi imate viška vremena i volite ukrašavati sitnice po kući, možda vam budu inspiracija.

  1. Dosadne bijele zavjese ukrasio sam siluetama kostiju u raznim bojama. Kako sam to izveo? Vrlo jednostavno. Pronjuškao sam konac u raznim bojama, odabrao plavu, crvenu, zelenu i žutu te pažljivo iglom sašio oblik kosti. Moram priznati da prva i nije bila baš nešto, ali kako sam ih izrađivao, tako su izgledale sve bolje i bolje. Sada imam šarene zavijese sa omiljenim detaljem i super mi je.
  2. Male prozirne čaše koje su mi stajale u ormaru godinama izvukao sam i obrisao prašinu. Potom sam ih obojio posebnom bojom za staklo, pazeći da neke dijelove ostavim i prozirnim. A zašto? Zato šti ih planiram koristiti kao svijećnjake za lučice, kada mi dođe da napravim posebnu atmosferu u svojoj kućici. Morate znati da sam od desetak čaša obojio samo četiri, ostale sam ipak vratio na mjesto, u slučaju nenadanih gostiju željnih “nečeg kratkog”.
  3. Znate kako mi uvijek nedostaje mjesta za sitnice koje koristim svaki dan poput ključeva ili ogrlice? Odlučio sam tomu stati na kraj ukrasnim kutijama. Dobro, to su bile neke kutije za cipele, koje sam obložio izvana i iznutra ukrasnim papirom. Odabrao sam malo čvršći papir kako bi kutije bile dužeg vijeka. Da bi se lakše snalazio, od druge sam kutije napravio pregrade, koje sam isto obložio.

Kako sam krenuo, iduće ću godine već “klepati” i vlastiti namještaj, izrađivati novi krov i svašta drugo. Nego, što ste vi posljednje sami izradili? Je li vam uspjelo? 🙂