Zabava

Sokovnike u ruke i mršavite bez muke!

PRIPREME ZA LJETO

Dogodilo mi se i ove zime kao i svake prije nje da sam se malo opustio. Što zbog slatkih psećih kolačića kojima nikada ne mogu odoljeti, a što zbog popodnevnog drijemeža koji me je redovito hvatao u zimskim danima i kojemu sam se rado prepuštao.

Znam da se i vama, moji dragi dvonožni prijatelji, tijekom zime zna nakupiti neka kila koju niste željeli. Nemojte paničariti ako je se još uvijek niste riješili, jer sigurno još uvijek stignete. Ja sam počeo već prošli mjesec malo više trčkarati, a pošto se ne planiram natjecati za mistera njuški nema potrebe da si uskraćujem i keksiće. No, njuškajući po oglasima palo mi je na pamet kako vi možete uživati u dobrim okusima i istovremeno ne imati grižnju savjesti zbog toga.

Temperature će biti sve više, trebat će vam nešto da se rashladite, ali na sladoled ne želite niti pomisliti? Zašto si ne biste sami napravili sok? Ja nisam niti znao da postoji toliko vrsta sokovnika dok nisam počeo njuškati. Neki su tako brzi da vam “eliksir za ljetnu liniju” mogu samljeti u manje od minutu, što me je stvarno iznenadilo. Ovo može biti odlično rješenje za sve vas koji nikako ne volite “zelenjavu”, da ju ipak nekako probavite. Kada bude sa okusom jagode, siguran sam da će vam pasati!

Ako volite malo gušće sokove ili popularne “smoothieje” bit će vam dovoljan i neki dobar blender. I ovaj sam predmet za vas pronjuškao i iznenadio se koliko modela, brzina i funkcija može imati. Priznat ću vam da sam malčice bio čak i ljubomoran što za nas pse nema ovakvih zanimljivih kuhinjskih proizvoda, iako nigdje ne piše da se ne bi smjela blendati pseća hrana. Možda probam.

Zamislite samo koje sve kombinacije voća i povrća možete izrađivati u tekućem obliku! Sve što vam padne na pamet! I jednom kada obilnu večeru zaslađenu keksima ili čokoladom zamjenite ovakvim pravim čašama zdravlja, rezultati sigurno neće izostati. Ubacite u svoj tjedni raspored i malo trčanja, možda ćemo se onda negdje i sresti pa se skupa veseliti dolazećem ljetu! 😉