Zabava

Odlične ideje za nezaboravan doček kod kuće

PRIPREME ZA ZABAVU

Iako je puno komotnije uplatiti doček Nove godine u klubu ili restoranu ili pak otići na prigodno putovanje, svi oni koji večer 31. prosinca provode u svoja četiri zida uz obitelj i prijatelje, znaju da i doček kod kuće ima svojih čari.

Kako biste ove godine proslavu začinili novim idejama i uz odličnu zabavu ušli u 2016. godinu, donosimo nekoliko zanimljivih ideja za dekoriranje i provod na kućnom novogodišnjem tulumu.

  1. Dom će vam na staru godinu vjerojatno još biti pun božićnih ukrasa pa za dekoriranje prostora u kojemu ćete slaviti nije potrebno puno vremena niti novca. Kupite ili sami izradite slova u boji većih dimenzija za natpis “Sretna Nova godina”, koja možete istaknuti na prozorima. Tik do ponoći društvo bi moglo biti rasplesano pa svakako sklonite sve prepreke koje bi vam mogle zasmetati – cvijeće, manje stolce, ukrasne tepihe i slično. Za party atmosferu možete kupiti i nekoliko žarulja u boji.
  2. Karaoke su nedvojbeno garancija za novogodišnju zabavu, a ako ih dosad nista nabavili, doček je odlična prilika za to! Ne morate imati talent za pjevanje da biste se potpuno opustili u ovakvoj glazbenoj zabavi, jer to ionako nije pravo muzičko natjecanje. Vjerujte da djelu vašeg društva koje ispočetka ne bude htjelo stati na improviziranu pozornicu, kasnije ćete morati oduzimati mikrofon iz ruku ako poželite i vi nastupiti.
  3. Tematska zabava također je dobra ideja za ulazak u 2016. godinu kakav ćete pamtiti. Ako se odlučite za ovakvu varijantu dočeka, bilo bi dobro da se sa prijateljima konzultirate oko odabira teme. Možete biti likovi iz crtića, dive iz zlatnog doba Hollywooda ili nogometna momčad…ma sve što poželite! U slučaju tematske zabave, ne zaboravite pripremiti glazbenu podlogu koja će pratiti temu, a sitne dekoracije prostora iste tematike dat će posebnu atmosferu.
  4. Baloni. U novogodišnjoj večeri oni ne moraju biti samo ukras, već i svojevrsna igra. Prije puhanja balona u svaki stavite papirić s nekim smješnim zadatkom. Na svaki puni sat jedan od vaših uzvanika mora probušiti balon i ispuniti skriveni zadatak koji dobije na papiriću u njemu. Mala je napomena da ne budete “prezločesti” prilikom osmišljanja zadataka jer i domaćin po običaju mora probušiti jedan od balona.
  5. Društvene igre. Ako ste nostalgični za vremenima kada su klasične društvene igre bile iznimno popularne i ako vaše novogodišnje društvo osjeća isto, nema razloga da ih ne izvadite iz zaborava ladice i odigrate koju partiju “Čovječe, ne ljuti se” ili “Monopoly” kao zagrijavanje za odborojavanje do ponoći. Ako na tulumu neće bili maloljetnih, možete odigrati i popularni “Drinkopoly”, samo pripazite da ne pretjerate” 😉

Dobru zabavu u novogodišnjoj noći želi vam Njuškalov tim.