Zabava

Kampiranje je “majka ljetovanja”!

POD ZVIJEZDAMA

Htjeli biste na more ili u planine, ali niste baš prebogati pa vam najam apartmana, kuće ili stana zvuči preskupo kako god okrenuli? A jeste razmišljali o kampiranju? Znam, neki će sad mahnuti rukom jer "nema kupaonice", " pojest će me bube", " žulja me kamenje" i tome slično, ali kao stari, iskusni pas-kamper, moram vam reći da su to samo izgovori i to prilično jadni.

Prvo – šator

Ovisno o tome koliko vas mora spavati pod istim krovom, odaberite šator. Nekad davno su ti šatori bili komplicirani za složiti i zahtjevali puno opreme, vremena i precizne upute za slaganja, ali su novi iglu šatori zato superjednostavni i gotovi za par minuta. Zapravo, možda jedan šator vam, a jedan za klince, da vam bude lakše živjeti u prirodi.

Drugo – madrac

Ne, ne mislim da nosite madrac iz kreveta, već onaj na napuhavanje kojih se za malo novca može naći u veličini bračnog kreveta, pa ćete u šatoru spavati kao beba. Pazite samo da vam madrac ne bude veći od površine šatora 🙂

Treće – kuhalo

Većina uređenih kampova ima i uređena mjesta za roštiljanje, pa vam je malo plinsko kuhalo zapravo potrebno samo za jutarnje kave, koje se uz par šnita kruha i nareska iz dućana pretvore u pravu gozbu, a u nuždi možete na njemu skuhati i neku laganu tjesteninu. Dodajte svojoj mini kuhinji i prijenosni hladnjak, kako bi na plažu ponijeli hladne napitke, voće i što već volite grickati između dva kupanja.

Četvrto – hladovina

Imate svu opremu? Onda je pravi trenutak da izaberete mjesto za kampiranje i pri tome ne mislim grad, otok ili planinu, već stvarno mjesto. Birajte ravnu podlogu, koju ćete prije podizanja šatora očistiti od velikog kamenja i granja, ali najvažnije, birajte prirodni hlad, kako vas već sutra oko 7 ne bi probudilo sunce koje grije i kuha vas u šatoru. Ako imate to dvoje na umu, onda još razmišljajte o blizini izvora vode (koji može biti i sanitarni čvor / pipa) – i nemojte biti preblizu moru ili vodi, zbog kondenzacije navečer.

I što još? Ništa, uživajte i ne zaboravite da se kroz šatorske “zidove” sve čuje.