Zabava

Njušim li ja to cvijeće u muškim rukama?

DAN ŽENA

Dragi moji muškarci, mladići, dječaci i svi oni koji se tako osjećaju. Danas stavite na stranu sve sitne razmirice i budite jako dobri i obazrivi prema svojim majkama i suprugama. Najbolje da dan počnete tako da im odnesete doručak u krevet, a uz doručak priložite barem jedan mali cvjetić. Poljubite ih u čelo i recite da ćete danas vi skuhati ručak, otići po djecu u vrtić i mijenjati im pelene. Istini za volju, pravi muškarci to odavno čine, jer vole i poštuju svoje žene, a vi koji se još izvlačite na "ženska posla" nemojte slučajno zabušavati na ovaj poseban dan. Ako zbog ničeg drugog, jer vam je ta gospođa podarila život i brisala vam nos dok ste bili mali.

I feministice slave Dan Žena
Nego kako. Ako ste se sad nasmijali jer zamišljate feministice kao amazonske ratnice, dopustite da vam pomognemo. Feminizam nije opaki plan u kome će svijetom zavladati matrijarhat, a muškarci vući drvena kola. Feminizam kao ideja je borba za ravnopravnost muškaraca i žena. Da za isti posao budu isto plaćene, da u istim situacijama imaju ista prava kao i muškarci. Znam da zvuči glupo, ali često to nije tako, što je posebno glupo. Zamisli, dragi muškiću da ti jedan dan šef kaže: “Smanjujem ti plaću 2000 kuna jer imaš crnu kosu”. Sigurno ti to ne bi bilo super, ali te baš briga što žene ponekad trpe slične nepravde. Drage žene, majke, kraljice… i ja sam za ravnopravnost spolova, a cijelo sam muško. Sretan vam dan!

Proslavite i onaj drugi majčin dan
Ako još uvijek sumnjate treba li slaviti taj Dan Žena, odgovor je DA! Priznao ga je i UN. Trk po cvijeće i neki kolač koji ne deblja, pa to odnijet ženi na posao, ako je s tim niste probudili. I nemojte slučajno zaboraviti na drugu nedjelju u svibnju, kad možete svojoj majci i supruzi čestitati Majčin dan. Nema izvlačenja. Procedura je opisana gore, a ako vam majka ne živi u istom gradu, naručite joj cvijeće i nazovite je da joj kažete koliko je volite. Mami će biti drago. Istini za volju i zaslužila je, koliko vas već godina trpi i brine za vas.