Zabava

Jedna njuška ne čini proljeće

STIŽE NAM SUNCE

Evo ga, samo što nije, već viri iz trave, miriše u zraku, a i nebo se ne čini pretjerano sivo. O čemu pričam? Proljeće! Ako ste nakon mjeseci ne baš tako strašne zime jedva dočekali ove dane u godini, čestitam! Možete vaun!

Skoro mi dođe da zasviram Proljeće od Vauvaldija, poznatog proljetnog kompozitora. Lagano, lepršavo, ugodno… i mirisi su novi.

Vrijeme za novi početak

Proljeće je na raznim jezicima i u raznim običajima povezano s ponovnim rođenjem, vraćanjem života, morem novih mogućnosti koje se otvaraju pred svima nama, pa ako ste imali lošu godinu, zaboravite je. Proljeće je! Imate novu priliku za početak, počnite više. Ne gubite vrijeme na žaljenje. Kažu neke mudre njuške da je život kao šah. Ne možeš povući potez, ali možeš novim potezima umanjiti posljedice. Dakle, umanjujte :). Jel vam svira Vauvaldi? Milina.

Slavite li 1. travnja?

Drevni su Babilonjani slavili Novu godinu upravo u proljeće, kada majka zemlja rađa nove biljke, sve dok se rimljani nisu napravili pametni, objavili svoj Julijanski kalendar i pomaknuli rođenje godine s početka travnja na kraj prosinca? Ljudi koji su odbili promijeniti dan dočeka Nove godine, jer su se navikli na Travanj, a i bili su već iznajmili prostor za tulum od tada, pa do dana današnjeg zovu se travanjskim budalama. Navodno su oni uzrok onog neslavnog praznika svih budala 1. travnja, ali to je priča za neki drugi blog.

Kolekcija 2015.

Ima i onih koji godišnja doba prate po izlasku novih modnih kolekcija, pa ćemo za njih na brzinu preletjeti ovogodišnje modne hitove: perje, resice, prozirni materijali, polo majice, parke, srednje duge suknje, sve navedeno od antilopa i ne brinite za veličine, ove se godine nosi sve prostrano i opušteno, pa ono…bolje da je preveliko. Zapravo, ne slušajte me. Vi dečki sigurno imate pametnijeg posla nego tjerati modu. Ili? Mladići ove godine vode računa o dodatku vedrih boja u sivo-bež-crno-tamnoplave komplete, barem u obliku havajskih košulja. Ako niste sigurni, onda se možete osloniti na traper ili vam jeans. Samo ga odmjereno dodajte uobičajenoj odjeći.

Imate zelene prste? Makar palac?

Ako mene pitate, proljeće je idealan trenutak za zasaditi mali vrt začinskog bilja ili cvijeća pa čak i ako živite u stanu od 25 kvadrata. O tome ćemo u jednom od sljedećih blogova. Danas dosta, a i vama bi bilo bolje da se provozate biciklom, trčite, šećete ili radite što već volite na svježem zraku.

Cvate vam Njuškalo! U tisuću cvjetova!