Zabava

Moje prijateljice mačke!

VELJAČA U PUNOM JEKU

Najkraći mjesec u godini posvećen je mačkama, a iako među mnogima prevladava mišljenje da se mi psi sa njima jako loše slažemo, ja sam im odlučio posvetiti ovaj post.

Složit ću se dijelom sa tim mišljenjem. Jako smo različiti. Dok mačke obožavaju mlijeko, mi ćemo se skroz “raspametiti” na kosti. Trčat ćemo za lopticom do kraja livade samo kako bismo ju vratili natrag, a one će često odmahnuti repom i praviti se da nije prošla kraj njih. “Žicat” ćemo ljude da nas češkaju iza uha, a one će često pobjeći glavom bez obzira kao da im to smeta. Ipak, mislim da možemo biti dobri prijatelji.

Iako svojeglave, kako mnogi kažu, mačke će također rado pomoći onima koji su prema njima dobronamjerni a to vam, njuške mi, govorim iz vlastitog iskustva. Sjećate li se onomad kada sam tragao za Njuškicom? Pa upravo mi je susjeda Maca pomogla sa tragovima. Kao dobar prijatelj, po povratku sam joj poklonio mačju konzervu i, iako to nije htjela odmah pokazati, bila je jako sretna.

Svim vlasnicima mojih prijateljica mačaka zapravo želim skrenuti pozornost da ih ovog mjeseca tretiraju s posebnom pažnjom. Koliko čujem,  posljednjih su dana jako nervozne, ne žele biti u kući i stalno “grintaju”. Imajte razumijevanja za njih jer mačke, kao i mi psi, ne mogu protiv svoje prirode. Ne znači to da vas ovih dana manje vole, već da su u nekom svom filmu, koji će ih ubrzo proći i opet će biti one stare.

A dok to ne prođe, predlažem vam da ih počastite nekim omiljenim mačjim slatkišem, posudicom mlijeka i da se što manje zadržavate na njihovom omiljenom mjestu na kauču! 😉