Zabava

A gdje ćete na more?

POČINJE SEZONA

Iskusni ljetovatelji kažu da se smještaj treba rezervirati već nakon Nove godine, ako želite otići na neko zaista egzotično mjesto u Hrvatskoj, kao što je recimo Susak. Druga škola ljetovanja kaže da najbolje cijene dobivate ako uopće ne rezervirate smještaj, već dođete negdje i onda po selu tražite zimmer frei staricu pa pregovarate za dan-dva-pet spavanja. Istina je, naravno, negdje u sredini. Ako se sjetite na vrijeme, možda uspijete ispregovarati razumnu cijenu.

Treba iskoristiti stari godišnji

Tko radi, zna da se u 6. mjesecu koristi stari godišnji, i to najbolje nekako da krenete u petak i dodate dva vikenda na tjedan dana i op-cup imate 10 dana godišnjeg. Koga briga što pišu novinari o naciji neradnika, vi ste svoj odmor pošteno zaslužili, da ne kažemo preplatili sa svim neplaćenim prekovremenim i ostalim glupostima.

Kako jesti na moru (a da nije pašteta)?

Cijene hrane u dućanima na moru nisu iste kao u ovima na kopnu (tko zna zašto?), a cijene u restoranima bole za oči, a kamoli za novčanik. Odmah postaje jasno što je najbitnija stvar u nekretnini koju ćete iznajmiti. Ne, nije Wifi internet, jer ako vam na odmoru treba internet, ne znate se vi odmarati, šjor. Gradele. Svako selo ima svog ribara koji prodaje kašetu srdela i skuša, koje se uz malo dima i granu ružmarina pretvore u gastro specijalitet uz koji odlično ide i domaće vino, kakvo god ono bilo.

Jeste li već rezervirali smještaj?

Ako niste, pronjuškajte malo, ima svega, za svačiji džep.