Zabava

Bojite li se Noći vještica?

SVI POD MASKAMA

Volite li vi kosti i kosture? A duhove? Priča kaže kako su duhovi najživlji baš u noći prije Svisveta. Amerikanci su to skombinirali u neki nazovi praznik, Halloween ili po domaće Noć vještica. Skrpana od ostataka raznih vjerovanja, baš kao Frankenstein, Noć vještica izrasla je u povod za provod s puno straha i smijeha.

U Americi, gdje su Halloween smislili i komercijalizirali običaj je gledanje horror filmova, kostimiranje u razna čudovišta i strašne likove te strašenje svih koje znate. Prošle smo godine prijatelj Žućo, moja malenkost i par kokoši odglumili scenu Kokošinjačkog masakra IV. Susjeda je skoro kap trefila kad nas je vidio kako ležimo u lokvi ketchupa. Bez brige, brzo se oporavio s par čašica domaće rakije i nagovorio nas da mu preplašimo ženu.

 

Bilo kako bilo, Noć vještica je odlična prilika da istresete nekog iz cipela. Ispričajte jezivu priču, glumite duhove u podrumu, prestrašite nekog tko vam je drag. Organizirajte užasni tematski tulum. Maskirajte se ili se maskirajte, a možete se i maskirati.  Slušajte muziku iz filmova strave, pijte Bloody Mary i plešite do zore sa svojim omiljenim čudovištem, a onda ga ugrizite za vrat. Za tu noć bračni krevet zamijenite lijesom.  Ovaj navodno nije korišten. Šala radi bolje ako je prvi dejt. Ne mogu garantirati da ćete imati drugi kad pokažete svoje počivalište, ali hej, bolja da odmah shvate s kim imaju posla.

 

Dobro bi vam pristajao i mantil, ako niste tip za plašt. Moderne vještice sigurno su već nabavile električnu metlu i vježbaju zloćudni kikot i hihot.

 

Nemojte zaboraviti izdubiti tikvu u lampu s očima i ustima, kako bi gosti znali što ih čeka.

 

Strašnu vam Noć vještica želi Njuškalo.