Zabava

Slučaj nestalih ključeva

SLATKA NEZGODA

Di ste, ekipa! Nećete vjerovati što mi se dogodilo prije par dana. Zvoni mi telefon, ja se javim: "Halo,  Njuškalo ovdje, mogu li vam kako pomoći?". S druge strane dama u nevolji. Njuškica. Kaže, izgubila je ključeve od kućice i tražila ih po cijelom gradu. Nigdje ih ne može naći. Ne zna zašto zove baš mene, ali kako ja uvijek nanjušim gdje je što, mislila je da mogu pomoći. Da pomoći - Njuškalo će riješiti slučaj nestalih ključeva!


Prvo sam morao skupiti opremu. Čak i Batman ovisi o opremi. Za početak, jedno dobro povećalo je nužno svakom detektivu, od CSI-a do Sherlock Holmesa. Bolje se vidi s povećalom. Mislite da trebam naočale? Sljedeće na popisu je lula – jer lule potiču razmišljanje. Ne mislim je puniti, paliti i smrditi po duhanu, samo staviti u usta, kako bih izgledao pametnije i detektivskije. Razmišljao sam i o šeširu, ali se nisam mogao odlučiti za fedoru s perom ili piccadilly. Nisam se ni obukao do kraja, niti zategnuo remen na baloneru, kad mi je opet zazvonio telefon. Njuškica. Kaže – našla ključeve, bili su pred računalom, valjda ih je zaboravila dok je jutros tražila neki krimić za čitati. Slučaj riješen. Propale su mi sve Humphrey Bogart rečenice koje sam ponavljao cijeli dan.

Hm. Sad kad sam se već pripremio i opremio, možda da dam oglas? Detektiv Njuškalo, pronalazi sve što tražite. Nemam dozvolu, ali mislim da mogu pomoći. Cijene razumne. Eto ga. Idem sad čistiti pištolj. Bez brige, nije pravi. Samo izgleda kao pravi.

Ovo bi mogao biti početak jednog divnog prijateljstva.