Turizam

Pronjuškajte smještaj na Jadranu za svačiji džep!

LJETOVANJE PO MJERI

Ljeto je onaj divni, najzabavniji dio godine koji svi željno iščekujemo s nestrpljenjem, jer većina nas upravo tijekom srpnja i kolovoza koristi najveći dio svog godišnjeg odmora. Međutim, za mnoge koji ne žive na jadranskoj obali ili nemaju prijatelje i rodbinu koji će ih pozvati u goste tjedan ili dva u svoju kuću na moru, vrijeme vrućina može biti poprilična frustracija ako se nema dovoljno novca za sve skuplje ljetovanje na našoj obali.

Iako takva, financijski nepovoljna, situacija može biti ograničavajuća, to ne znači da se zaista morate odreći morskog osvježenja i relaksirajućeg izležavanja na plaži. Ograničavajući budžet samo znači da će te se morati malo više potruditi oko financijske konstrukcije i uložiti malo vremena u traženju najpovoljnijeg apartmanskog smještaja.

Iako za vrijeme godišnjih odmora svi počnemo maštati o dalekim i egzotičnim pješčanim plažama, novčana situacija nam rijetko dopušta takve utopijske bjegove, ali nemojte se zato obeshrabriti jer jeftinijih alternativa definitivno ima, a ljetovanje na obali i otocima srednjeg Jadrana može biti jednako ljekovito za vaše tijelo i dušu kao i plaža neke egzotične zemlje. Ako pomno budete planirali svoje ljetno putovanje, sigurno će te pronaći način da u skladu sa svojim mogućnostima provedete prekrasne dane na obali, zavaljeni u sjeni nekog mirisnog, dalmatinskog bora.

Jedan od najvažnijih aspekata planiranja svakog putovanja, pa tako i ljetnog godišnjeg odmora, potraga je za smještajem, jer se, naravno, radi o najskupljoj stavci. Ali ako krenemo obrnutom logikom možemo zaključiti da se upravo zbog toga na smještaju može najviše i uštedjeti. Smještaj možemo podijeliti na hotelski i privatni, te na kampove. Svi znamo da su hoteli uglavnom prilično skupi, a kampovi baš i nisu za svakoga, jer samo jedan dio ljudi ima kamp prikolicu ili je spreman spavati u šatoru, tako da se većina zapravo odlučuje na privatni smještaj, tj. sobe ili apartmane. Naravno, i unutar te skupine smještaja postoji širok raspon cijena s obzirom na kategoriju, udaljenost od plaže, opremljenost sobe ili apartmana itd.

Kada kod nas budete pretraživali veliki broj privatnog smještaja, primjerice, srednje Dalmacije, možete upotrijebiti brojne filtere koji će suziti vašu pretragu i ponuditi vam nabolje rezultate s obzirom na vaše preferencije i zadani budžet. Kako bi vam za početak olakšali samu pretragu, za vas smo izdvojili nekoliko povoljnih soba i apartmana diljem obale srednjeg Jadrana, a na vama je da ih proučite i bukirate što je prije moguće. Ne zaboravite da brzina i pravovremena potraga znači i veći izbor smještajnih jedinica, a time i veću mogućnost da izaberete objekte s odličnim omjerom cijene i kvalitete!

Kao i uvijek, vaš Njuškalo želi vam puno sreće u pretrazi oglasa i sjajan odmor tijekom dugog, toplog ljeta, uz nekoliko dobrih prijedloga za smještaj!

Hvar

Omiš

Makarska

Trogir

Šolta

Brela

Baška Voda