Turizam

Na godišnjem ‘pomalo’, a za zaboravne tu su Njuškalo Popusti

AKCIJSKE CIJENE

Popisi i zdrava logika kao da netragom nestanu kada krene gužva s pakiranjem za godišnji odmor, no sve se to zaboravi onog trenutka kada napokon sjednemo u automobil i krenemo prema ljetnom utočištu. No, što ako u tom trenu shvatite da ste zaboravili i dodatni prijenosni hladnjak, lopticu za picigin ili tek nedavno kupljeni luftić?

Nije to kraj svijeta jer vam je vjerojatno vaš mobilni telefon nadohvat ruke, a to znači i mobilna aplikacija Njuškalo Popusti koja zna gdje je vama najbliža trgovina, pa je time i potraga za zaboravljenim proizvodima puno jednostavnija i brža. Naime, aplikacija će ponuditi trgovine upravo u blizini vlasnika smartphonea, a zadovoljstvo je najčešće još i veće jer se učitavaju proizvodi koji su ‘na akciji’. Zato provjerite naše prijedloge za popis za pakiranje, a za sve druge situacije preuzmite aplikaciju, jednostavno riješite nužni šoping i uživajte u ljetnom opuštanju.

  1. Na plažu bez toga ipak ne idemo

Na plažu je nezamislivo bez ručnika ili ležaljke. Izbor je na vama – volite li se ležerno došetati s ručnikom preko ramena ili ipak nositi malo veću, ali ugodniju, ležaljku. Nikako nemojte zaboraviti kremu za sunčanje jer crvenilo kože prvenstveno nije zdravo, a zasigurno nije ni oku ugodno izgledati kao rak. Ako ste na dijelu obale bez prirodnog hlada, uz kremu, preporučamo i suncobran ili mali šator za plažu. I naravno, kako na plažu bez kupaćeg kostima. Osim ako se želite u potpunosti povezati s prirodom, samo onda pripazite na znakove jer nudizam nije svugdje dozvoljen.

  1. Hoćeš, nećeš – Murphy stigne kad ne treba

Natikače ili japanke koje puknu baš u trenutku kada ste zamislili ugodnu šetnju uz kilometarski lungomare… Sunčane naočale koje su jednostavno nestale (ili ostale u udaljenom kafiću)… Torba za plažu koja odjednom ima rupu i ispadaju vam sitnice, a uskoro će doseći veličinu da vjerojatno može ispasti i ručnik… Uf, situacije koje ne volimo prizivati, ali se događaju. To je taj Murphyjev zakon, pa ako niste od onih koji uvijek za sve imaju rezervu, dovoljno je pronaći najbližu trgovinu s popustom i bez stresa nastaviti u istom ritmu.

  1. Ležerno ljetovanje ili ipak sportski đir?

U hladovini s prijenosnim hladnjakom punim piva ili mineralne vode za gemišt? Ili na rolama, veslajući u čamcu na napuhavanje, pod vodom i snimajući akcijskom kamerom? Razumijemo i jednu i drugu mogućnost za ležerno ljetovanje i sportski ritam. Ako nas pitate, najbolje bi bilo kombinirati oba tipa odmora i spojiti najbolje iz ta dva svijeta. Doživljaji će sigurno biti nezaboravni sve dok je raspoloženje tipično dalmatinsko – ‘pomalo’.