Turizam

Jeste li spremni za početak sezone?

POPUNITE KAPACITETE

Da vi, vlasnici apartmana, kuća na moru, stanova u primorju, garsonjera u potkrovlju? Jeste li snimili nove, bolje slike, kupili komplete posteljine, provjerili električne instalacije i bojlere? Turisti su na vratima.

Ako već neće Nijemci doći u svibnju, onda domaći, koji vole onaj tjedan krajem 6. mjeseca kad se susretnu Dan antifašističke borbe i Dan državnosti pa se lijepo spoje u nisku slobodnih dana, prigodnih za kratki bijeg na obalu.

Kupite pošteni madrac

Prije par ljeta bio sam na Pelješcu, u nekom apartmanu u Vignju pa me prvo jutro gazda pitao kako sam spavao. “Kao sito štene” bio je moj odgovor, a on se nasmijao, ” I trebao bi, platio sam tvoj madrac više nego sve ostale koje imamo u kući” . To je dobar gazda, koji zna da se gosti trebaju dobro naspavati kako bi im godišnji bio idealan. Siguran sam da mu se taj madrac do sada višestruko isplatio, pa nemojte ni vi škrtariti na madracu – kupite pošteni i mijenjajte ih svakih nekoliko godina.

Pogled je prva stepenica

Ako iznajmljujete apartman već neko vrijeme, znate da su slike sobe i kreveta i kupaone obavezan element, ali slikajući interijer, ponekad zaboravite da ljudi sobu ili kuću odabiru i prema pogledu (i cijeni, ali to valjda znate i sami)  pa ne zaboravite slikati pogled kroz prozor. Birajte vedar, sunčan dan i “okinite” najljepšu fotografiju kroz vaš prozor koju možete. Ljudima koji provode dane piljeći u sivo uredsko nebo ili pod radione, pogled u čudesnu ljepotu prirode oko vaše kuće ili apartmana izgleda magično. Iskoristite tu čaroliju!

Roštiljanje je svima drago

Jel vam kuća ima gradele ili mjesto za okrenuti roštilj? Ako ste na moru, budite pametni i obazrivi, pa se odlučite za betonski roštilj, kako bi manje strahovali hoće li nepažljivi turisti zapaliti borove, a ako ste u kontinentu, možete se odlučiti i za neki otvoreni roštilj na ugljen. Osim što je roštiljanje najzabavniji ljetnji sport, gosti će se veseliti hrani koju mogu sami pripremiti, pa će radije odabrati kuće s roštiljem.

Bazen kuću prodaje

Daleko od toga da vam predlažemo da sad krenete kopati bazen, ako ga nemate, ostavite ga za slijedeću godinu. Čuo sam sa raznih strana, od vlasnika apartmana, da im slika bazena u ponudi kuće podiže interest potencijalnih gostiju. Da, čak i ako su bazeni 3 metra od mora. Ne, ni ja ne razumijem zašto bi se netko brčkao u bazenu, ako ima more, rijeku ili jezero, ali hej…ima nas svakakvih. Možda da krenete s montažnim bazenom, pa ako ga gosti budu voljeli, onda upišete u plan izgradnju pravog?