Turizam

Vikendovanje i vikendaško prigovaranje!

KRATKI IZLETI

Ne znam kako vi, ali kad vani zasja sunce, a temperatura skoči u 20 plus, mene odmah svrbe šape. Put me zove, neznane daljine, čudni mirisi prirode i hladne rijeke u kojima se još nisam kupao. Imao sam tu sreću da sam se rodio u Lijepoj našoj, koja s kraja na kraj ima sto čuda i prirodnih ljepota, pa zašto ne bi koji vikend skočili u avanturu? Naravno, bit će i za pojest i popit, njuške mi!

Pođite na daleki istok

Slavonija, Baranja, Srijem neotkriveni su zeleni dragulji domovine. Raskošne šume, pitome rijeke, Kopački rit u kome živi ne znam ni ja koliko vrsta ptica i životinjica, ušće Drave koje je jednako raskošno, a tek slavonsko-sremska gostoljubivost, uh. Dobijem tri kile i mamurluk čim pomislim na kobasice, čvarke, rakijicu i šarana na rašljama, uz fiš paprikaš. Evo, vidite recimo ovo. Odmah mi srce zaigra. Ako baš niste od volje, možete i do Karlovca na 4 rijeke, od kojih biram Mrežnicu.

Istra je sad najljepša

Moj pasji um Istru smatra tartufšparogelandom kojim teku rijeke terana i malvazija, a ni divljač nije rijetka. Kad me nos ponese, samo bih jurio, lajao, ganjao i na kraju ulovio fritaju kraj bazena u nečijoj vili s bogatim podrumom 🙂 ali ako mene pitate, obavezno u nekom malo mjestu u srcu Istre, ne negdje na obali. Bolje ćete proći cijenom, a i manje će vam turisti pod prozore hoditi.

Zagorje

Ne Zagreb, što ste se odmah na zadnje noge propeli, Zagorje. Pitoma seoca ne bregima, drvene kućice skrivene u šumi, kao ova ili malo veća, pa možete povesti cijeli čopor veseljaka i pjevati, svirati i roštiljati do mile volje.

Svi bi mi na more

Jasno. Kad imamo najljepše more na svijetu. Od volje vam hoćete na sjeverni Jadran, srednju Dalmaciju ili na sami jug – moram vam samo reći dvije stvari. Nemojte skakati u more odmah nakon jela i posebno pazite da ne zaspete na suncu nakon dobrog ručka i dva gemišt.

Sretan put i njuškanje za smještajem!