Tehno

Ovog Uskrsa pronađite idealan poklon na Njuškalu

PIŠE CROPC

Brojimo sitno do Uskrsa, blagdana koji mnogi vežu za darivanje sebi dragih osoba, ali možda i vrijeme kada se netko sam počasti nečim što već dulje želi. Ipak, za darivati nekog (ili sebe samog) nije potrebno bogatstvo jer na Njuškalu se mogu pronaći odlični proizvodi po atraktivnim cijenama

Online oglasnici su postali popularan način kupnje i prodaje raznih proizvoda, uključujući i gadgete poput mobitela, tableta, prijenosnih računala, pametnih satova i drugih elektroničkih uređaja koji su uvijek dobrodošao poklon. Ako ovog Uskrsa planirate takvu kupnju, prije odlaska u trgovinu, toplo preporučamo pogledati ponudu na Njuškalu. Naime, veliki je broj onih koji upravo prodaju takve uređaje po znatno nižim cijenama nego što je novi uređaj. Ako pak nemate ideje što kupiti, donosimo naših nekoliko preporuka koje biste mogli razmotriti.

Pametni telefon

Pametni telefoni su postali nezamjenjivi dio naših života. Ako je vaš stari pametni telefon na izmaku snaga, kupnja novog, možda tek malo rabljenog na Njuškalu itekako je dobra ideja. Ponuda modela je velika, a ovisno o preferencijama birajte model. Primjerice, ako volite fotografiranje, možda biste trebali fokusirati se na modele s kvalitetnijom kamerom. Ako pak volite igrati igre ili koristiti naprednije aplikacije, odaberite telefon s većim zaslonom i boljom procesorskom snagom.

Prijenosno računalo

Prijenosna računala su također popularni gadgeti koji vam omogućuju rad izvan ureda ili kuće, ali i neophodni uređaj za obrazovanje. Ako radite puno na računalu, svakako odaberite prijenosno računalo s većim zaslonom i snažnijom procesorskom snagom. No, ako putujete često i planirate računalo često koristiti u pokretu, birajte modele koji su manji i koje je jednostavno prenositi.

Pametni sat

Pametni satovi mogu biti korisni gadgeti za praćenje zdravlja i kondicije, primanje obavijesti i upravljanje uređajima poput telefona. Ako ste sportski tip, odaberite pametni sat s GPS-om i senzorima za praćenje aktivnosti. No, ako u fokus stavljate produktivnost, birajte pametni sat s opcijom primanja obavijesti i upravljanja telefonom, odnosno sa što većim brojem pametnih mogućnosti.

Tablet

Tableti su još jedan popularan gadget koji vam omogućuju surfanje internetom, gledanje filmova i slušanje glazbe. Ako želite koristiti tablet za rad, možda biste trebali odabrati tablet s većim zaslonom i boljom procesorskom snagom. Posebno ovdje fokus stavite na radnu memoriju. Dok, kod tableta za zabavu dodatno pored performansi fokus valja staviti na zaslon te ugrađene zvučnike.

Ovo su samo neki od popularnih gadgeta koje biste mogli razmotriti, a konačnu odluku o tome što kupiti trebate donijeti prema vašim, odnosno prema potrebama i preferencijama osobe koju darujete. Bez obzira na što se odlučili, donosimo i nekoliko savjeta pri kupovini. Naime, kako smo nedavno pisali u našem članku Ne želite da vas ‘preveslaju’ na Njuškalu? Donosimo 5 zlatnih savjeta, opreza nikad dosta. Stoga evo nekoliko brzih savjeta prilikom kupovine:

Provjerite prodavača – Prije nego što kupite bilo koji gadget, provjerite prodavača. Pogledajte njihov profil i što nude među ostalim proizvodima. Ako prodavač izgleda sumnjivo bez jasnih kontakt informacija, bolje je potražiti drugog prodavača.

Budite oprezni sa preniskim cijenama – Nekako povezano s prodavačem, ide i opasnost niske cijene. Znate onu narodnu „predobro da bi bilo istinito“, često bude baš tako. Ako se čini da je cijena gadgeta kojeg želite kupiti previše niska, budite oprezni. Ponekad prodavači mogu ponuditi nerealno niske cijene kako bi privukli kupce, ali u stvarnosti se radi o prijevari.

Pitajte – Prije nego što se odlučite na kupnju pitajte prodavača pitanja o gadgetu koji želite kupiti. Na primjer, možete pitati o stanju uređaja, o stanju baterije, o tome da li dolazi s punjačem i slično. Obratite pažnju na odgovore prodavača i ako imate bilo kakve nedoumice ili sumnje, bolje je potražiti drugog prodavača.

Provjerite stanje uređaja – Ako je ikako moguće, kupite uređaj uživo. Kupnja nekog gadgeta često traži veću cifru, pa kockati se s njom nije baš dobro. Stoga, ako možete, prije nego što kupite neki gadget, provjerite stanje uređaja u živo. Ako ne možete pregledati uređaj osobno, zatražite od prodavača da vam pošalje dodatne slike i videozapise koji će vam pomoći u procjeni stanja uređaja.

Upotrijebite siguran način plaćanja – Kada kupujete gadget na oglasniku, koristite siguran način plaćanja poput Njuškalov PayProtect. Na ovaj način možete osigurati svoj novac i zaštititi se od prijevara.

Tekst nastao u suradnji s CroPC