Sigurnost

Savjeti i upute za KUPNJU putem PayProtecta

PayProtect

Oglase koji imaju PayProtect uslugu možeš jednostavno filtrirati klikom na „Samo oglasi s PayProtect uslugom“. Ako naiđeš na oglas bez PayProtecta u kategoriji u kojoj je inače dostupan, možeš zatražiti prodavača da ga uključi – za njega je to posve besplatno.

Kada nađeš željeni predmet, klikni na „Pošalji ponudu i sigurno kupi“ ili „Kupi odmah“ i unesi prijedlog cijene, a troškovi zaštite i dostave bit će ti odmah navedeni.

Nakon što prodavač prihvati tvoju ponudu, dobit ćeš obavijest o tome unutar Njuškalo poruka na webu ili u aplikaciji. 

Putem e-maila će ti stići obavijest da možeš izvršiti uplatu putem PayProtecta. Automatski e-mailovi vezani za PayProtect stižu isključivo s adrese info@njuskalo.hr pa obrati pažnju na njezinu ispravnost.

U razgovoru s prodavačem unutar Njuškalo poruka, ispod potvrde o prihvaćenoj ponudi, klikom na „Kupi“ otvorit će ti se novi prozorčić „Dostava i plaćanje“. Ondje unesi svoje podatke za dostavu (ime, prezime, adresa i broj telefona) te klikom na „Nastavi“ potvrdi njihovu ispravnost.

Ako su navedeni podatci ispravni, klikni na „Plati“ i unesi podatke svoje kartice kako bi plaćanje bilo izvršeno. Postoji mogućnost da ćeš plaćanje morati potvrditi u novom prozorčiću, no to ovisi o tvojoj banci.

Status kupnje u bilo kojem trenutku možeš provjeriti na Moje Njuškalo – PayProtect – Kupnja, gdje će ti kraj svake ponude biti navedeno je li plaćena, prihvaćena ili odbijena.

Nakon izvršene uplate, stići će ti potvrda o tome, a kad prodavač pošalje paket, dobit ćeš po još jednu obavijest da je on na putu te da je stigao na tvoju adresu.

Kada ti paket stigne, provjeri je li predmet onakav kakav je oglašen te ako je ispravan, unutar Njuškalo poruka u razgovoru s prodavačem potvrdi da pošiljka odgovara oglasu. Tek nakon tvoje potvrde, prodavaču isplaćujemo novac za oglašeni predmet.