Od glave do pete

Unikatni modni dodaci sve su traženiji

ZA JEDINSTVEN STYLING

U moru sličnih boja, krojeva i trendova koje iz mjeseca u mjesec postavljaju svjetski poznati brendovi i robne marke nije baš lako stvoriti jedinstven modni stil bez malo „mozganja“.

Dizajnerski su komadi, pak, preskupi za brojne džepove, a hvatanje posljednjih komada na sezonskoj rasprodaji često završi bezuspješno. Tom su modnom „problemu“ doskočili brojni kreativci izradom unikatnog nakita, torbica, remenja, ukrasa za kosu i drugih jedinstvenih dodataka, koji mogu osvježiti i istaknuti svako izdanje drugačijim. Takozvana “Do It Yourself” scena u samo se nekoliko godina na domaćem tržištu razvila dovoljno da svakom kupcu može ponuditi predmet po želji, bilo da je riječ o decentnom komadu nakita ili upečatljivom masivnom detalju za primjećenost.

Mnogi od njih svoje zanimljive radove prodaju upravo na Njuškalu, a neki su spremni izraditi i, primjerice, ogrlicu ili naušnice, po želji ili danom primjeru kupca. Idealno je to rješenje kada se traži određeni komad nakita, a oni viđeni u popularnim trgovinama jednostavno nisu to što se u danom trenutku traži.

collage

Ljubiteljice metalnih detalja, njuškanjem po oglasima mogu doći do jedinstvenih i upečatljivih naušnica, neobičnog prstenja i drugih detalja s kojima sigurno neće proći neopaženo. Za one sklonije neobičnim torbicama, ponuda je također šarolika. Pleteni modeli etno motiva ili nježne heklane varijante? Za svaku pripadnicu nježnijeg spola uistinu se može pronaći idealan dodatak po povoljnoj cijeni, kako bi njezin „outfit“ nosio osobni potpis.

Kreativke i kreativci koji u slobodno vrijeme stvaraju ovakve, ali i druge zanimljive stvarčice, na ovaj način mogu jednostavno promovirati svoj rad velikom broju internetskih korisnika, popuniti svoj budžet, ali i dobiti nove ideje. Osim samog nakita, na Njuškalu je dostupan i materijal za izradu nakita pomoću kojeg je moguće, uz prisutan talent i osjećaj za detalje, moguće započeti pravi mali “biznis”. Svi koji izrađuju modne dodatke za obitelj i prijatelje, a nisu još predstavili radove, svakako bi ih trebali oglasiti. Tko zna, možda je baš među njima “novi Sovilj”.