Od glave do pete

Što sve treba prvašiću za uspješan početak školske godine?

PRVI DANI U KLUPI

Prvi dan škole već glasno kuca na vrata. I dok su djeca viših razreda već navikla na ovo zvono, mališanima koji tek kreću na svoje dugogodišnje edukativno putovanje ono je posve novo.

Roditeljima, koji već danima muku muče sa nepreglednim popisom potrepština za svoje najmilije, priskačemo u pomoć sa nekoliko prijedloga, ali i kao podsjetnik da nešto sa liste nisu izostavili. Kupnjom očuvane torbe, obuće i odjeće na Njuškalu moguće je značajno srezati nimalo zanemariv budžet za polazak u školske klupe.

skola

Torba

Nekoć su za prvašiće torbe bile mnogo jednostavnije, no danas roditelji na izbor imaju čitavu paletu, širokog raspona cijena. Na Njuškalu, one se kreću od samo 20 kuna, na više, ovisno o proizvođaču i modelu. Ako ste u mogućnosti izdvojiti više, izaberite model na kotačiće, koji vaš mališan može vući za sobom na dane kada je pretežak, a svakako pazite i da bude anatomski. Uzoraka i boja, na Njuškalu je puno i sigurni smo da ćete za vaše dijete pronaći onu koja će mu se svidjeti. Neka ju tijekom godine nosi s pažnjom, kako biste ju dogodine mogli prodati ili pokloniti.

Pernica

Olovke, tehničke olovke, bojice, gumica, šiljilo i druge sitnice za nesmetano zapisivanje onoga što učitelji tumače, najbolje se čuvaju u dobroj pernici! Za ovu praktičnu stvarčicu vašem prvašiću uistinu nije potrebno izdvojiti veliku svotu. Za samo 10 kuna možete pronjuškati jednostavne pernice sa dovoljno prostora, a ako ste spremni izdvojiti više, desetaka kuna, možete kupiti i čvršće modele sa dva ili tri pretinca.

Tenisice

Udobne tenisice za sate provedene u školi ne moraju koštati pravo bogatstvo. Dobro je poznato da mališani svoju obuću puno prije prerastu nego istroše pa se rabljene, ali očuvane dječje tenisice na Njuškalu mogu naći po izuzetno povoljnim cijenama. Ako vaši mališani žele popularne starke, možete ih naći po cijenama od 20 kuna na više, a toliko se kreću i deblje tenisice, kožni modeli i visoke dječje tenisice koje će im čuvati stopalo za kišnih dana. Dobro pregledajte oglase jer neki roditelji prodaju i korisne lotove – setove od više pari tenisica po jedinstvenim, povoljnim cijenama.

Trenirka

Kao i odraslima, i prvašićima je trenirka nedvojbeno najudobniji odjevni predmet. Za tjelesne aktivnosti, igru, ali i zabavu kod kuće, trenirke se mogu pronjuškati po nevjerojatnim cijenama od samo 10 kuna za jedan dio, dok je minimalno 15 kuna potrebno izdvojiti za oba dijela trenirke. Bogat je izbor boja, materijala i brendova, a neki prodavači uz kupnju poklanjaju i druge korisne odjevne predmete za mališane.

Jesenska odjeća

Jakna, traperice, košulja, pulover… iako je odjeća za sezonu jesen/zima u pravilu skuplja i za djecu i za odrasle, na Njuškalu svog prvašića možete odjenuti od glave do peta za uistinu “smiješnu” cifru. Kada odredite veličinu odjevnog predmeta koja je potrebna, svakako pogledajte i ostale oglase prodavača. Naime, ukoliko prodaje i druge odjevne predmete u istoj veličini za vašega mališana, vjerojatno ćete moći dogovoriti i nešto nižu cijenu, na obostrano zadovoljstvo.

 

Njušim li ja to tvoj komentar?