Od glave do pete

Prvi je dan jeseni, jeste li već nabavili odjevne predmete sezone?

MODA NA NJUŠKALU

Iako su oblaci već neko vrijeme prisutni, a rani jutarnji sati se teško podnose bez jakne ili vjetrovke, jesen je tek danas službeno pokucala na vrata. I dok majice kratkih rukava još neko vrijeme mogu proći, na Njuškalu se posljednjih dana sve više traži dobra jesenska obleka.

Dolazak hladnijih dana, popraćenih omraženom kišom, ne mora nužno biti povezan sa potpunim pražnjenjem novčanika, ukoliko baš ove sezone morate obnoviti jesenske stvari. Naravno, ako ćete se bez razmišljanja uputiti u trgovine poznatih modnih marki u koje su tek pristigle nove kolekcije, bilo bi uputno osigurati podeblju cifru. Ako ipak želite od istog tog budžeta lagodno živjeti još barem dva tjedna, smjestit ćete se u svoj udobni naslonjač i početi pretraživati na Njuškalu.

“Klasici” ženskog jesenskog ormara

Prijelazne sezone poput samog početka jeseni zahvalne su radi brojnih mogućnosti kombiniranja odjeće, no svakom se ženskom ormaru treba naći i nekoliko odjevnih “klasika”. Tako je jedna od prvih asocijacija na kišu – baloner, lagana i praktična jakna koja će gotovo svakoj kombinaciji dati poslovnu notu. Na Njuškalu jednostavne balonere možete pronaći i po cijenama nižim od 100 kuna, ali i one za kojima “vape” i brojne zvijezde. Naime, slavni Burberry baloner, za koji je u trgovini potrebno izdvojiti oko 2000 eura, na Njuškalu se, najčešće vrlo kratko rabljen, kreće od 400 do 2500 kuna!

jesen-women

 

Gumene čizme u kojima će vam noge ostati suhe i za najvećih pljuskova već nekoliko godina nisu rezervirane samo za ribičiju. Štoviše, uz moderne HUNTER čizme, koje se u novoj kolekciji kreću i do 1400 kuna, svaka dama će svojoj jesenskoj kombinaciji moći dati pravi trendovski statement. No, četveroznhamenkastu cifru za ove čizme koje su mnogima predmet želje nije potrebno izdvojiti ako ćete ih potražiti na Njuškalu. Kod nas se one kreću od 300 do 1000 kuna, ovisno o stanju, a u ponudi su i razne žive boje. Ako pak želite neke manje upečatljive gumene čizme, njih je u kategoriji “Od glave do pete” moguće naći po cijenama od samo 40 kuna do 150 kuna.

Uvijek nosive traperice ravnog kroja također su odličan izbor za jesenske kombinacije, a cijene im se na Njuškalu kreću od samo 20 kuna do 600 kuna. Potonje su poznatog brenda Diesel, koje u njihovoj trgovini zacijelo stoje nekoliko stotina kuna više. Tražili skuplje ili jeftinije traperice, na Njuškalu ćete sigurno pronaći “best deal” i svoju garderobu za jesen obnoviti po smiješno niskim cijenama. Puloveri i veste kreću se od tek 10 kuna na više, a za manje od 100 kuna možete naći moderne krznene prsluke.

Povoljni predmeti i “za njega”

I muškarci se mogu za jesen opremiti po značajno nižim cijenama. Jakne raznih krojeva i stilova, mogu se pronjuškati od 10 do 400 kuna, a među njima je i puno primjeraka poznatih brendova. Tu su i uvijek popularne kožne jakne, koje se kreću od 80 kuna na više, a mogu se naći i u brušenoj varijanti. Upisom ispravnih ključnih riječi pretrage i uz pomoć filtriranja, dečki mogu lako pronaći željenu jesensku jaknu, bez da se upute dalje od svog radnog stola. Kada je riječ o trapericama i puloverima, cijene na Njuškalu u podkategoriji muške odjeće ne razlikuju se od onih u podkategoriji ženske odjeće pa ih je moguće naći po sitnim iznosima od 10 kuna na više.

jesen-men

Izbor obuće za kišne i hladne dane nešto je manji nego kada je riječ o ženskoj obući, no svakako je dovoljno širok da svaki muškarac može pronaći cipele koje mu odgovaraju. Ako pak niste ljubitelji cipela, casual modeli gležnjača bit će vam odličan izbor za prijelaznu sezonu. Cijene muške obuće za jesen i zimu kreću se od samo 40 kuna za rabljene jesenske modele do više stotina kuna za očuvane ili posve nove kvalitetne čizme proizvođača kao što su Timberland ili adidas.

Ne zaboravite kišobran!

Pažljivim pretraživanjem , odabirom i pametnom kupnjom za potpunu obnovu vašeg jesenskog ormara bit će potrebno tek nekoliko stotina kuna. No, osim tople odjeće, u narednim varljivim tjednima važno je uvijek pri ruci imati i kišobran. Na Njuškalu on stoji od 14 kuna na više, a ako ste za ovaj “must have” jesenski dodatak spremni izdvojiti nešto veću svotu, predlažemo ovaj elegantni crni s uzorkom.

Uživajte u nadolazećim jesenskim danima u novoj obleki!