Od glave do pete

Njuškalo, zima mi je!

KAPA GLAVU ČUVA

Zima, ha? Jutros ste kopali one debele čarape i vadili jakne iz naftalina? Meni vam je to milina. Nema ljepše nego kad temperature klizne ispod 10 Celzijusa. Znam, bezkrznašima je manje super, ali nama koji cijelu godinu vučemo okolo bundicu krojenu po mjeri sad je naj. Ne brinite, zgrijat će vas Njuškalo.

Bundaj me nježno

Ovisno o tome koja vam je duhovna životinja (ono, kao američki Indijanci, koji je tvoj totem) možete navući krzno leoparda, bizamskog štakora, astrahan, ili nerca. Vlatka Pokos je navodno nerc. Osobno najviše volim kojota. Podsjeća na rođaka Zavijala. Ako više volite životinje od krzna, sve pet. Eko bunde dolaze u raznim bojama i veličinama.

Čizma glavu čuva

Poznato je da čizma glavu čuva, a kad kažem čizma, ne mislim na laboutinke, već one u kojima možete razgrtat snijeg. Tipa timberlandki ili ovih. Ni slučajno ne nosite gumene čizme po zimi, jer guma odlično provodi toplinu pa će vam prstići biti kao male sige. Ne, neće pomoći ni najdeblje čarape.

Kod kuće je najtoplije

Sad kad smo vas obukli za zimu, najbolje da organiziramo i neko grijanje po kući. Meni su najdraži kamini jer nema ništa ljepše od vatrice koja pucketa… Pa se baciš na leđa i fino griješ trbuh. Ne volite se valjati po podu? Tko vam kriv. Vama su onda dobre i stare kalijeve peći ili ove neke grijalice kao za teniski teren. Što se čudite? Teniska loptica mi je treća najveća sreća, odmah nakon kosti od pršuta i pršuta. Nego, jeste ikad vidjeli torbu za pršut? To je valjda ostavština Ivice Kičmanovića, iz vremena kad su se na općini stvari plaćale pršutima.

Podignimo temperaturu

Finci se kunu u svoje saune pa možda umjesto uz kamin zimu provedite u sauni? Kuhate se na 80 stupnjeva pa skočite pod ledeni tuš ili još bolje u snijeg. Trebali bi biti goli, ali nisam siguran da je to društveno prihvaćeno kod nas. Zato je lijepo biti pas. Gol si, a odjeven. 🙂

Lizne vas Njuškalo po smrznutom nosu, vauuuu!