Novosti

Sretna nova Njuškalova!

STIGLA I 2015.

Idealno bi bilo ovo objaviti točno u ponoć na staru godinu, ali to znači da sam morao ostati uz računalo na jedan od onih rijetkih dana u godini kad nitko ne radi i svi slave, druže se, pjevaju, plešu i smiju se. Zato nemojte zamjeriti što sam malo odspavao pa vam onda napisao sve što vam želim u ovoj započetoj godini.

Više se smiješite! 

Želim vam da se u ovoj godini više smiješite. Poznatima i nepoznatima – jer vas osmijeh ne košta ništa, a odmah se od njega osjećate bolje. Ako ste se zaboravili kako, dignite kuteve usta prema gore. Sigurno ne znate, ali ako to napravite, čak i vaše tijelo pomisli da ste se nasmiješili i počne lučiti sretne hormone. Dakle, smiješite se i bit ćete sretniji!

Nazovite starog prijatelja ili priju 

Znate na kog mislim. Onog nekog ili neku kojih se često sjetite i kažete sami sebi: “Javit ću im se..sutra” i nikad to ne učinite. Napravite to ovih dana, dok su praznici i svi su doma. Dogovorite kavu, šetnju, ručak. Nemojte izostati niti se izvući u zadnji čas. Vjerujte starom liscu (zapravo psu) kad vam kažem da će vam biti drago.

Uzgojite biljku 

Odaberite neku koja ne traži puno pažnje, nešto što raste u uvjetima koje imate doma i brinite se za nju. Zašto? Jer ćete se vi osjećati bolje. Da, postoji istraživanje. Kad vam biljka bude zdrava i velika, možete nabaviti i kućnog ljubimca jer oni liječe stres i usamljenost, dvije najgore bolesti modernog društva.

Bavite se sportom

Ali stvarno. Nemojte od ponedjeljka u teretanu. Danas obucite tenisice i prošetajte, čak i potrčite ako možete. Pola sata fizičke aktivnosti učiniti će vas mjerljivo sretnijom i zdravijom osobom. Ozbiljno. Vidite mene?

Ako mi ispunite ove 4 želje, ova će vam godina biti sretnija, opuštenija i zdravija nego prošla.

Što vam više treba u životu?

Vauli Vaus Njuškalo i sve najbolje vam želi u 2015.!