Novosti

Ne nasjedajte na “PayPal” prijevaru!

OPREZNO S UPLATAMA

Posljednjih tjedana imamo dosta slučajeva pokušaje prijevare korištenjem Paypala, gdje izvjesni Sean Jessy (cutesjessy@gmail.com) obećava plaćanje većih svota preko Paypala - trebate mu samo uplatiti nešto lovice preko Moneygrama kako bi Paypal pustio novac. Ne nasjedajte.  Jakob Greogre Arnaud (ogojagirl39@gmail.com) prodaje slične fore s Western Union uplatama, a Tom Leeche (tomleeche@gmail.com) će vas pitati broj računa u banci.

Kako radi Paypal?

Za prebacivanje novca putem Paypala ne morate nikome uplatiti ništa. Transakcija je jednostavna i vrlo razumljiva. Osoba A šalje novce Osobi B tako da upiše njegovu Paypal e-mail adresu i svotu te potvrdi transakciju. Uplata je brzo vidljiva putem Paypal sučelja. Nisu potrebne nikakve uplate na čudne račune kako bi novac bio vidljiv na vašem Paypalu.

Ukoliko nemate Paypal, nitko vam ne može platiti putem Payapala. To je kao da nemate račun u banci, a netko vam kaže da će vam uplatiti na vašu banku.

Ne plaćajte preko kladionica

Ne plaćajte ništa ni putem kladionica. Zašto? Jer ne postoji nikakav mehanizam zaštite, niti provjere kome taj račun pripada, ako dođe do bilo kakvih problema. Više bi šanse imali da bacite taj novac kroz prozor, u nadi da će ih vjetar odnijeti prodavaču, a vi dobiti kupljeni predmet.

Ne kupujte originalnog Chanela u vreći

Ako nešto izgleda predobro da bi bilo istinito, najčešće i je. Kožna jakna poznate marke koja inače vrijedi 2000 eura prodaje se za 200 kuna? Najbolje da se nađete s prodavačem uživo i pregledate robu. Ako prodavač odbije ili se krene izmotavati, zahvalite mu se i sreću potražite drugdje.

Ne plaćajte unaprijed 

Kad bi vam netko na cesti rekao da mu date 500 kuna, a on će vam poslati što god trebate čim stigne doma, ne bi mu vjerovali. Nemojte im vjerovati ni sada, koliko god vam se sviđa što ste nanjuškali. Za dodatnu sigurnost, koristite Njuškalovu dostavu. Zamolite prodavatelja da koristi Njuškalovu dostavu. Vi plaćate željeni predmet pouzećem po dostavi. Ukoliko nešto ne bude u redu, paket možete vratiti pošiljatelju unutar 48 sati uz povrat novca.

Možda mi pušemo na hladno, ali samo zato jer želimo da budete sretni, zadovoljni i osjećate se sigurno na Njuškalu. Ako vam je neki oglas ili pak korisnik sumnjiv, tu je naša Korisnička podrška uvijek spremna pomoći.

Prije nego nastavnite s njuškanjem, pogledajte naše savjete za sigurnost.

Vaš Njuškalo