Novosti

Pametnom pretragom do željenog oglasa

KORISTITE FILTERE

Njuškalo na tržištu nudi više od 1,200 000 oglasa „od igle do lokomotive“. Povećanje ove goleme brojke u stopu prati i umnožavanje podkategodija, kako bi snalaženje u "moru" oglasa bilo što jednostavnije i kako bi svi posjetitelji i potencijalni kupci pronašli ciljanu kuću, automobil, uslugu ili predmet.

Ipak, donosimo nekoliko ključnih savjeta za uspješniju pretragu:

– Kod pretrage nemojte koristiti rečenice, već ključne riječi

– Upisujte točne i precizne izraze predmeta koji tražite (velika i mala slova nisu bitna, no pravilan naziv jest)

– Nakon što upišete traženi izraz s lijeve strane su prikazane kategorije u kojima se nalaze oglasi s traženim izrazom te broj oglasa. Odabirom određene kategorije u rezultatima će se prikazati samo oglasi iz te kategorije.

Specifične kategorije

Među našim kategorijama, neke su osobito razrađene prema filterima, radi specifičnog tipa oglasa unutar kategorija i podkategodija. U tom smislu svakako prednjače nekretnine, za koje donosimo i dodatne savjete. Naime, uz pažljivo korištenje filtera, u najvećoj bazi oglašenih nekretnina u Hrvatskoj, uistinu možete pronaći dom po mjeri.

Slika_blog

Što se sve može filtrirati u Nekretninama?

Prvi korak kod pretrage nekretnina je odabir željene lokacije objekta. U kategorijama iznajmljivanja i prodaje stanova, kuća, zemljišta, nekretnina za odmor, poslovnih prostora, garaža i iznajmljivanja soba dostupni su filteri za detaljno izlistavanje objekata po županiji, gradu/općini i naselju. U kategorijama prodaje montažnih objekata, novogradnji i tražim cimera/icu dostupni su filteri po županijama. Pretraga se može suziti ili proširiti i pomoću određivanja cijene objekta, funkciji koja je dostupna u svim kategorijama nekretnina.

Osnovne i jedinstvene značajke

Uz ove osnovne filtere, tu su i neki koji su jedinstveni po različitim podkategorijama. Tako je, na primjer, kod iznajmljivanja stanova moguće filtrirati po stambenoj površini stana, te tipu stana (nalazi li se u kući ili stambenoj zgradi). Zatim, tu je i filter za odabir broja etaža stana, broja soba, na kojem se katu nalazi stan, postoji li lift. Također, postoji i mogućnost odabira po godini izgradnje ili zadnje adaptacije te još nekoliko dodatnih filtera. Uz korištenje svih ovih mogućnosti pretraživanja nekretnina, izlistavanje oglasa moguće je suziti na uistinu željene karakteristike nekretnine, kupovali ju ili tražili za najam.

Moguće je odabrati “savršeni” automobil

Slična je situacija i kod pretrage osobnih automobila, u kojoj filtriranje može ići u dva smjera. Ako korisnik točno zna koju marku automobila želi tada prvo odabire marku automobila i model automobila. Novo polje koje je uvedeno krajem prošle godine je lokacija vozila, odnosno stvarna lokacija gdje se nalazi automobil koji se prodaje. Tako korisnik može odabrati da želi samo vozila koja se nalaze u Hrvatskoj. Ako mu je bitna samo krajnja cijena vozila, bez obzira nalazi li se u RH ili izvan, tada kod upisa cijene može odabrati opciju “Samo vozila s krajnjom cijenom u RH”. Zatim slijede filteri za detaljan odabir karakteristika automobila.

Godina proizvodnje, tip motora, prijeđeni kilometri…

Može se odabrati raspon godine proizvodnje automobila, tip motora (benzin, diesel, hibrid, električni), prijeđeni kilometri, tip mjenjača, starost vozila, a tu su još i dodatne karakteristike kao što su radni obujam, snaga motora, očuvanost, klima uređaj, broj brzina – ali mislim da ćemo ih tada samo zatrpati s hrpom pojmova). U slučaju da korisniku nije toliko bitna marka automobila nego karakteristike automobila tada prvo ispuni filtere vezane uz tehničku specifikaciju automobila i u rezultatima će biti prikazane sve marke automobila koje zadovoljavaju postavljene filtere.