Dom i vrt

Sreća je pod dekicom!

TOPLINA DOMA

Ima nešto lijepo u zimi, kad nitko ne žuri ići van, već se cijela obitelj zna skupiti doma, uživati na toplom, kuhati obroke i gledati filmove. Ima ih na Njuškalu dovoljno za tri zime gledanja. Pazi ovo, 500 za kunu komad. To je po jedan film za svaki dan za sljedeću godinu i pol. Vau! Ima i Igmanski marš! Uf. To nemojte gledati zimi. Dosta jezovito.

Uzmite neku dobru knjigu

Zima je dobar trenutak za nadoknaditi sve što niste pročitali, a planirate. Ne mislim pri tome na ukoričene časopise, već lijepu književnost. Možete pročitati cijelog Andrića ili Ujevića. Ozbiljno. 40 stranica prije spavanja ili ujutro kad ustanete, ovisno o tome jeste li više jutarnja ili večernja osoba, i da vidiš! Opće kultura će vam skočiti kao dionice Applea. Repa mi, baš trabunjam, što ja znam o dionicama. Uzmite recimo kolekciju hrvatske književnosti i do proljeća postanite znalac, a usput obogatite rječnik. Može i Dostojevski, ako ste ljubitelj ruskih, ili pak Shakespeare ako ste ljubitelj engleskih klasika.

Zimnica je spremna

Dok imate Njuškala, ne trebate raditi zimnicu. Možete ovu pravu domaću naći u tri klika, kad god imate želju za kiselim paprikama ili krastavcima. Ima i knjiga s receptima, ako baš želite napraviti svoju. Ima domaćih marmelada, džemova, pa čak i kobiljeg mlijeka. Skuhate čaj, ispečete neke fine domaće kekse ili samo namažete maslac i marmeladu na kruh i gledate zimu iz topline doma kako se k vama penje.

Ako imate hladne noge, ima i električnih deka. 🙂

Repomah od Njuškala, čitamo se!