Zabava

Zašto ocijeniti prodavača nakon kupnje na Njuškalu?

PIŠE CROPC

Ocjenjivanje prodavača na online platformama nije novost, ali je ipak novost na našem najvećem oglasniku Njuškalu. Zašto su ove ocijene korisne – donosimo u nastavku

Svijet online trgovine neprestano raste, a s njim raste i broj platformi na kojima možemo pronaći proizvode i usluge. Njuškalo kao naš najveći oglasnik za mnoge je nezaobilazno mjesto za kupovinu i prodaju. Jedan od najvažnijih aspekata brojnih platformi je mogućnost ocjenjivanja prodavača, a odnedavno opcija dostupna je i na Njuškalu. U nastavku analiziramo zašto su ove ocjene važne i kako ih iskoristiti prilikom kupovine.

Zašto su ocjene prodavača važne?

Ocjene prodavača igraju ključnu ulogu u online trgovini iz nekoliko razloga:

  1. Povjerenje i transparentnost: Ocjene omogućuju kupcima da ocijene iskustvo trgovanja s određenim prodavačem, a na temelju dosadašnjih ocjena potencijalni kupci mogu vidjeti kako su se raniji kupci „proveli“ prilikom trgovine.
  2. Kvaliteta usluge i proizvoda: Ocjene pomažu u identifikaciji prodavača koji nude visoku kvalitetu proizvoda ili usluga. Kupci mogu brzo saznati jesu li drugi bili zadovoljni onim što su dobili.
  3. Poboljšanje trgovine: Da nije samo stvar pogleda kupca, prodavači s druge strane također imaju koristi od ocjena jer im pružaju povratne informacije o tome što rade dobro i što trebaju poboljšati. To će one kvalitetne prodavače potaknuti na pružanje bolje usluge.

Zašto trebate ocjene davati nakon kupovine?

Ocjene nisu samo za druge kupce u smislu: ma što ću ja ocijeniti, neka to netko drugi radi. Vi kao kupac imate odgovornost ocijeniti prodavača nakon što obavite kupnju. Evo zašto je to važno:

  1. Pomaže drugima: Vaša ocjena pomaže drugim kupcima da donesu odluke. Ako ste imali dobro iskustvo, vaša pozitivna ocjena može potaknuti druge da kupuju od istog prodavača.
  2. Pomaže prodavačima: Prodavači ovise o povratnim informacijama od svojih kupaca kako bi poboljšali svoje poslovanje. Vaša konstruktivna kritika može pomoći prodavaču da unaprijedi svoju uslugu ili proizvod.
  3. Pomaže održavanju kvalitete: Ocjene pomažu platformama za online trgovinu da održe visoke standarde i eliminiraju prodavače koji pružaju lošu uslugu.

Da zaključimo, ocjenjivanje prodavača na Njuškalu je velika novost koja ima itekako velik utjecaj. Pomaže u stvaranju povjerenja, identifikaciji kvalitete i poticanju poboljšanja usluge. Kao kupac, važno je da aktivno koristite ovu mogućnost kako biste pomogli drugima i osigurali da vaša online kupovina bude što bolja.

Kako ocijeniti prodavača?

Prije svega, ocjenjivanje je moguće samo ako ste kupnju obavili korištenjem Njuškalo PayProtecta. PayProtect je Njuškalova usluga za brzo, jednostavno i sigurno trgovanje. Za prodavača je u potpunosti besplatna, a dostava se dogovara iz udobnosti vlastitog doma te kupac ima garanciju povrata novca ako predmet nije stigao onakav kakav je oglašen. Nakon potvrde da je s pošiljkom sve u redu, kupcu se omogućava davanje ocjene. U skočnom prozoru koji se otvara moguće je ostaviti ocjenu od 1 do 5 te odgovoriti na dva dodatna pitanja koja Njuškalu služe kao povratna informacija o zadovoljstvu korištenja usluge PayProtect i procesu dostave.

Sadržaj donosi CroPC