Zabava

Ovako ja pripremam fine poslastice za krznene prijatelje!

PSEĆI KOLAČIĆI

Bliži nam se Međunarodni praznik rada, a iako ove godine pada na nedjelju, predlažem da ga svejedno obilježite nekom ukusnom poslasticom. Vrijeme nam, kažu, neće biti nakolnjeno pa će se tek rijetki moći počastiti roštiljem na otvorenom, ali to vam ne treba biti zapreka za organizirano druženje s najmilijima.

Ove godine ja sam se ipak odlučio malo osvrnuti na moje i vaše krznene prijatelje. Kada već nešto slavite ili samo malo obilježavate, nemojte zaboraviti na njih! Znate da će vas molećivo gledati dok budete pripremali mesne i druge poslastice i da im nećete moći odoljeti. Ipak, kako vaši najdraži četveronošci ne bi “užicali” previše namirnica od kojih bi im moglo biti zlo, počastit ću vas jednim od svojih omiljenih recepata.

Kad god si spremam ove kolačiće, obavezno uprljam šape, njušku i sve oko sebe, no kada su gotovi, shvatim da je vrijedilo čitavog nereda u mojoj kućici, Dakle, potrebni su vam dvije jabuke, tri veće mrkve, šaka zobenih pahuljica, šalica integralnog brašna i biljno ulje. Ako imate krupnije zobene pahuljice onda ih malo smrvite da keksići budu ljepši. Jabuke i mrkve morate oguliti i dobro usitniti, ako je potrebno i smiksati. Zatim ih izmješati sa pahuljicama i brašnom te dodati ulja koliko je potrebno da dobijete fino tijesto.

Predlažem da budete i malo maštoviti te keskiće raznoliko oblikujete. Jednostavno je napraviti oblike srca, kosti, mesnog odreska, a ako baš hoćete, možete napraviti i oblik mačke. Ove keksiće pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Ako se vaš ljubimac prešetava ispred pećnice kako to ja obično radim, nemojte pokleknuti i dati mu jako vruć keksić. Probao sam ga pa znam o čemu pišem. No, kada se ohlade zaista su odlični i vaši će psi uživati u svakom keksiću kojeg zubima uhvate na prvomajskoj proslavi!

Imate li vi neki “pseći” recept za podijeliti samnom? 😉