Zabava

Drage bake, sretno vam ljeto!

PRIPREME ZA HLADNOĆU

Čuo sam od nekog kako je ovo ljeto bila najljepša jesen u zadnjih 10 godina. Heh. Repa mi, samo neka potraje i grije moje pasje kosti dok se izležavam na balkonu. Dida Jure s Korčule, onaj koji mi nabavlja kosti od pršuta, kaže da se na moru još kupaju. More je 26, pa je divno za kupanje čak i ako vani nije baš tako divno. Njušim kako bi grijane pseće kućice na plaži bile hit. Iz tople vode izletiš u toplu kućicu. Vau! Zapisat ću to.

Kako god topla i duga jesen bila, zima dolazi, pa sam se bacio na njuškanje za nekom dobrom peći. Isplati grijati na drvo, a o prefinom mirisu dima neću ni pričati. Uvijek me podsjeti na kobasice i djeda Žuću. Kako je ono govorio…ako voliš ljeto, spremaj se za zimu. Ne znam jel to ima smisla, pod kraj je bio dosta ćaknut. Jednom smo ga ulovili kako laje na poštanski sandučić. Valjda je mislio da je to nepomični poštar?!

Vidi mene, pričam vam o djedu usred babljeg ljeta. Heh. Jel’ zna tko kako je uopće došlo do toga da se topla jesen zove bablje ljeto? Kopao sam malo po netu, neki kažu da to dolazi od Rusa, koji misle da su to jeseni u kojima babe griju kosti na suncu, a Česi pak imaju “Babi leti” što znači “niti paučine koje lete”, neke babi paučine koje ima samo u jesen i navodno izgleda kao sijeda kosa koju nosi vjetar. Ako ste mlada djeva ili vještica na pripremama i vlas bablje kose-paučine vam se zaplete u kosu, uskoro će svadba. Čestitam! Sigurno možete naći vjenčanicu na Njuškalu – nošena samo jednom 🙂

Za kraj, prijateljski savjet. Ako se od prošle zime vozite na istim zimskim gumama, njušim da ih treba promijeniti. Znate gdje ćete ih naći, a nije preko granice u smjeru zapada? Ja znam. Naravno, posebno pametni njuškači svoju su zimsku kupovinu obavili preko ljeta, kad su cijene najniže.

Vau! Vau!