Zabava

Na ovih par mjesta bih se ja uputio na svoje prvo proljetno putovanje

KUD ME ŠAPE NOSE

Nije da sam se već počeo pakirati, ali šape me jako svrbe i jedva čekam uputiti se negdje. Znam da je i vama, ljubiteljima putovanja među njuškalovcima, isto tako. Možda zbog zime koja nas još službeno nije napustila, a možda zbog avanturističkog duha, ja sam počeo njuškati daleka mjesta.

Evo, na primjer, palo mi je na pamet da bih mogao posjetiti Šri Lanku. Čuo sam da je tamo odlično i da je proljeće idealno vrijeme za posjet. Tropski raj u kojemu se ovih dana možete i kupati i sunčati zvuči odlično, zar ne? Dobro, ja bih mogao samo malo njuškati neke miomirise dok bi vi mogli uživati u tamošnjim specifičnim gastro užicima, navodno nekim i jako začinjenim. Čuo sam i da imaju odlične tržnice s povoljnim cijenama svega i svačega. Ako se uputite na Šri Lanku i “bezglavo” kupite neke stvari, uvijek dio njih možete prodati na Njuškalu.

Jeste li već bili u Dubaiju? Ja nisam, a nisu niti moji četveronožni prijatelji i baš me zanima kako je tamo. Kažu da je jako vruće i da tijekom čitavog dana imate što razgledati. Uopće ne vidim zašto bi mi smetalo malo viših temperatura ovih dana. No, palo mi je na pamet, ako ćete voditi svoje ljubimce sa sobom u ovo sve luksuznije odredište, budite sigurni da imaju dovoljno vode tijekom obilaska. Krzno se ne može skinuti i sigurno će biti češće žedni. To vam iz iskustva kažem!

Vijetnam i Kambodža, dvije daleke zemlje koje se najčešće posjećuju u jednom višednevnom izletu, isto mi zvuče jako primamljivo. Zanimljiva vegetacija, impozantni hramovi, preslatki otočići… pa tko ne bi volio njuškati onuda? Proljeće je, kažu mi oni koji su tamo već bili, idealno godišnje doba za posjet ovim zemljama, a iako samo putovanje može biti malo skuplje, budžet potreban za dobar provod je značajno manji.

Ja sam si već pronašao hrpu zanimljivih hotela gdje mogu odsjesti i gdje su naše pseće šape dobrodošle, a gdje biste se vi uputili?