Turizam

Gdje za Valentinovo, ako vam gori pod petama?

ATRAKTIVNE DESTINACIJE

Cvijeće, pokloni i večere među najčešćim su i najromantičnijim načinima obilježavanja Valentinova, no ako je proslava upriličena na nekoj drugoj destinaciji, složit ćete se, imaju još veću čar. Kako Dan zaljubljenih ove godine „pada“ na nedjelju, svim je parovima to odlična prilika za kraće ili vikend putovanje, za koje ne moraju izdvojiti puno vremena, a niti sredstava.

1. Pariz

Nije potrebno previše objašnjavati zašto je Pariz najtraženija destinacija za Valentinovo. Šarmu francuske prijestolnice, koja već godinama nosi titulu najromantičnijeg grada na svijetu, malo tko može odoljeti, a kada ste na putovanju s “boljom polovicom” pripremite se na vatromet emocija koji ćete još dugo pamtiti po povratku. Poznat je po istančanoj gastro0nomiji i zanimljivoj ponudi kvalitetnih vina pa je Valentinovska večera u brojnim pariškim restoranima pun pogodak. Večer možete upotpuniti šetnjom gradskim ulicama ili posjetom Eiffelovom tornju, budući da pon noćnim svjetlima djeluju još romantičnije.

2. Talijanski gradovi

Teško je izdvojiti samo jedan, jer u odabiru između Milana, Verone i Venecije za Valentinovo ne možete pogriješiti. Svaki od njih nosi svoju priču koja će nadolazećeg vikenda očarati sve zaljubljene, a možda i one koji će to tek postati. Talijansku modnu prijestolnicu Milano odabrat ćete ako se sa valentinovskog putovanja želite vratiti sa novom torbom, cipelama ili komadom odjeće poznatih dizajnera. Verona je, s druge strane, idealno odredište za neizlječive romantike, budući da je grad najpoznatijih ljubavnika na svijetu – Romea i Julije, a jedinstven ugođaj za Dan zaljubljenih pružit će i vožnja u venecijanskoj gondoli.

3. Amsterdam

Nizozemski je grad odlična valetninovska destinacija za mlađe parove, koji vikend žele provesti kombinirajući razgledanje grada i dobre večernje zabave. Tijekom dana u najboljem društvu možete uživati u šetnji gradskim ulicama, posjetiti bruisonicu dijamanata Coster, kuću Anne Frank ili glasoviti Rijksmuseum, ali i odmoriti u nekom od brojnih barova uz kanale. Ovog puta posjet slavnoj ulici crvenih svjetiljki, pretpostavljamo, ne bi bila pametna ideja. 😉

4. London

Privlačan je u svako doba godine, a ako ga još niste posjetili, London je odlična prilika za Valentinovo. Oduševit će prvenstveno ljubitelje kulture, pošto su svi stalni postavi velikih londonskih muzeja besplatni za razgledanje pa tako, primjerice, u Nacionalnoj galeriji možete vidjeti umjetničke slike Van Gogha, Moneta, Holbeina, Rubensa i drugih slavnih autora. London uistinu nudi za svakog po nešto pa se u gotovo svakom dijelu grada možete uputiti na romantičnu večeru, no ne propustite posjetiti i Big Ben, trg Trafalgar, Piccadily Circus i jednu od najpoznatijih mudnih ulica –  Oxford Street.

5. Dubrovnik

Ako ovog Valentinova niste raspoloženi za strane zemlje, romantično putovanje u Dubrovnik najbolji je odabir za vas. Kavica na Stradunu i razgledanje stare gradske jezgre i u veljači imaju  svoje čari, a zanimljivo je spomenuti i kako je Dubrovnik među najromantičnije gradove na svijetu svrstala i stranica welovedates.com. Uz bogatu gastro ponudu u dubrovačkim restoranima, koji će tijekom vikenda zaljubljenih imati i posebne ponude, večer možete upotpuniti šetnjom i uživanjem u jedinstvenom pogledu.

Za putovanje ste se odlučili u zadnji čas? Nema problema! Najpovoljniji smještaj možete u bilo kojem trenutku rezervirati na Njuškalu i osigurati si neponovljivo iskustvo u danima u kojima ćete svoje djevojke, dečke, supružnike ili partnere podsjetiti zašto ih volite. 🙂