Turizam

Gdje ćete za Novu?

PLANIRANJE NA VRIJEME

Već me 01.09. na fejsu neki lik pitao: " Gdje ćeš za Novu?". He-he-vau, ima čovjek pravo! Treba se pripremiti na vrijeme jer najbolje kuće u Gorskom kotaru s kaminima, saunama i vanjskim roštiljima već su zauzete. Ima ih još, ne brinite.

Pogledajte ovu ili pak ovu u Istri. Dobro, nije ni to loše. Bitno da ima veliko vanjsko ognjište za ispeći prvi roštilj u godini. 🙂

Dalmacija?

Znate kako kažu… kako vam počne godina, takva će cijela biti. Kažu i ono s crvenim donjim rubljem, ali nećemo sad o tome. Može se za Novu ići i na more, ali vodite računa da se u Dalmaciji baš i ne grije (svaki dalmatinski student u Zagrebu najviše voli grijanje) pa bi vam Nova mogla biti cvokotava. Heh-vau-vau! Meni je pak legla ova u Trilju. Znam da Trilj nije na moru, ali ložište za peku i zeku izgleda kao nešto u čemu bi se dalo uživati. Super je i Split, ali će trebati poveća ekipa da se isplati. Uvijek nam ostaje Makarska.

Napravite tulum!

Ako ste poduzetne prirode i ne hajete za narodna veselja, onda je proslava Nove godine odlična prilika za vas. Uzmete dvoranu za svadbe, dodate bend za sve prigode koji dolazi s razglasom i opremom ili DJ-a s voditeljem, skuhate lonac gulaša i sarme i otisnete ulaznice. Vau-jea!

Ili ostanite kod kuće!?

Vi koje ostajete kod kuće, odmah nabavite božićne pjesme, drvce i puricu. Kod purice ili tuke, birajte pazinsku ili zagorsku, ovisno o tome u kojem dijelu Hrvatske živite. Po makrobiotičarskom principu, hrana treba dolaziti iz okolice mjeste u kome živite. I što još? Ne zaboravite napraviti francusku salatu! A dobro će doći i lonac sarme. Znate već, ogulinski je kiseli kupus najbolji za sarmu, posebno uz krvavice. Mislim… možete i ovako.

Ne znam jesam što zaboravio… ako jesam, podsjetite me u komentarima.

Do njuškanja!