Dom i vrt

Top pet destinacija u Primorsko-goranskoj županiji

ŠTO SE NAJVIŠE TRAŽI U OVOJ REGIJI

Više kvadrata, mirnije susjedstvo, velika okućnica ili jednostavno ljepši pogled među glavnim su razlozima odabira kuće umjesto stana. Kupci koji se u Hrvatskoj odlučuju za ovakvu nekretninu često ju traže baš u Primorsko-goranskoj županiji, bilo da je riječ o vikendici ili stambenoj namjeni. Donosimo ti top pet destinacija na kojima se u ovoj regiji kuće najčešće pretražuju.

Crikvenica

Popularni grad na moru i omiljena ljetna destinacija mnogih Zagrepčana najtraženija je za kupnju kuće u ovom dijelu Hrvatske. Ovog proljeća imamo oko 1250 oglasa kuća u Crikvenici te su ponuda i potražnja otprilike izjednačene, a za kvadrat se prosječno traži 3008 eura, odnosno oko 570 eura po kvadratu više nego prije godinu dana.

Osim ugodnih i cjenovno većem broju kupaca pristupačnih vikendica, u Crikvenici možeš naći i ekskluzivne kuće poput ove s vlastitim putem do mora za „samo“ 5,3 milijuna eura. Luksuznih je kuća na prodaju u Crikvenici više desetaka pa je ukupna prosječna cijena za sami objekt na ovoj destinaciji 711 425 eura.

Moderna vila s bazenom u Crikvenici od 390 tisuća eura

Rijeka

Oko 9,5 posto potražnje kuća u Primorsko-goranskoj županiji odnosi se na nježino središte  – Rijeku koja je na drugom mjestu po potražnji, ali i cjenovno najpovoljnija. Tražene cijene za kvadrat kuće ovdje u prosjeku sada iznose oko 1965 eura, što je oko 100 eura više nego prošle godine pa ako tražiš kuću u ovom dijelu Hrvatske, nudimo nešto više od 850 zanimljivih oglasa u Rijeci i neposrednoj okolici.

Ponuda je ovdje oko 2 posto manja od potražnje, a prosječno se za pojedinačnu kuću traži oko 450 tisuća eura. Među zanimljivijim oglasima svakako se izdvaja ova starinska vila koja traži novog vlasnika.

Atraktivna kuća u Rijeci od 475 tisuća eura

Krk

Nešto manje od 700 kuća na prodaju je na otoku Krku, koji se smjestio na treće mjesto prema pretragama kuća u Primorsko-goranskoj županiji. Ovdje su cijene više ovisne o mikrolokaciji. Za kvadrat kuće u travnju ove godine prosječno se tražilo 4175 eura, a unatoč velikom interesu nije zabilježen rast tražene cijene u odnosu na prošlu godinu.

Ponuda kuća na prodaju na Krku raznolika je neovisno tražiš li kuću za odmor manje kvadrature ili nešto veće i lukzuznije. U ponudi su i brojne kuće s bazenima, među kojima se ističe ova novogradnja.

Apartmanska kuća na Krku od 620 tisuća eura

Rab

Ako tražiš kuću na otoku na kojemu se možeš kvalitetno odmoriti bez gužve, uživati na dobrim plažama, ali i „minglati“ u večernjim satima – Rab je otok za tebe, baš kao i za zainteresirane kupce koji su ga smjestili na četvrto mjesto prema potražnji kuća u ovoj regiji.

Ponuda koja trenutno broji oko 175 oglasa trenutno ne ide „na ruku“ jer je više od upola manja od potražnje. Za kvadrat se trenutno traži oko 2690 eura, a unatoč skromnijoj ponudi, osim brojnih velikih apartmanskih kuća na prodaju, sada se mogu naći i manje kuće za odmor, kao i atraktivni objekti uz more.

Tradicionalna otočka kuća na Rabu od 420 tisuća eura

Mali Lošinj

Na Malom Lošinju, petom po redu po izboru kupaca u Primotsko-goranskoj županiji situacija je slična kao i na Rabu. Nudi se oko 150 objekata na prodaju, prosječna tražena cijena kvadrata im je oko 3070 eura, a potražnja za kućama na ovom je otoku 3,6 posto veća od ponude.

U samom mjestu Mali Lošinj na prodaju trenutno možeš naći nekoliko desetaka apartmanskih kuća i jedinstvenih nekretnina uz more. Među ovim su oglasima i kuće na otocima Unije i Susak, gdje su trenutno cijene najniže i zanimljivih nekretnina se može naći i po cijeni nižoj od 100 tisuća eura.